Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Säsongens andra förlust kom på hemmaplan mot Örebro.

23 november 2019 10:36
Allsvenskan HERR

Gästerna vann efter förlängning med 6–7 (1 - 1, 1 - 2, 4 - 3, 0 – 1) Vi snackade med försvararen Jesper Johansson om matchen, vad man ska dra för lärdom, hur han har upplevt säsongsinledningen och vad som blir viktigt att tänka på emot Nykvarn borta om några timmar.


– Jag tycker att vi blev lite ivriga i vårt anfallsspel, vi hade kunnat dra ner intensiteten i anfallsspel en, två, tre snäpp. För att få lite mer tålamod i spelet och kanske öka på tempot i sekvenser istället för att försöka gå på första möjliga målchans, avslut, diagonal-pass, instick, säger Jesper Johansson och fortsätter;

– Vi behöver nog få lite mer tålamod i anfallsspelet jämfört med hur vi hade senast, speciellt när vi möter ett lag som backar hem så mycket som Örebro gjorde i den här matchen. Vi har stort bollinnehav, då hade vi möjligheten att kanske gnugga lite mer på motståndarna än att ge tillbaka bollen så snabbt. De ville dra ner på tempot och då blev matchbilden mer i deras händer än våra.

• Vad kan man dra för lärdom av det?

– Framförallt två saker, ett, när vi har mycket boll i matcherna och spelar mycket anfallsspel, då får vi inte glömma bort att vinsterna byggs bakifrån. Vi kommer inte att vinna matcher om vi inte gör varenda försvarssekvens till 110 procent, det är lätt att när man har mycket boll och spelar mycket anfallsspel att man tummar på vissa sekvenser och vissa situationer. Det tycker jag att vi gjorde mot Örebro, säger Jesper Johansson och fortsätter;

–Jag tycker inte att dem var välförtjänta av sju mål i matchen mot oss, det är snarare vi som bjuder dem på lite för många mål. – Sen gör dem det smart och spelar smart, det är inget jag vill ta bort från deras insats, hade vi varit mer noggranna och haft mer tålamod i vårt anfallsspel och mer noggrannhet i försvarsspelet, hade vi gått därifrån med tre poäng istället för en.

• Hur har du upplevt säsongsinledningen personligen och för laget?

– Jag tycker att det är kul att fått hoppa på det här tåget, jag hade väl ingen tanke på att det skulle ske efter förra säsongen. – Utan det byggdes upp, sen passade det bra för mig där jag är nu i min arbetssituation, jag har kommit in i mitt nya jobb som jag har. Då passade det att spela och Karlstad hörde av sig och jag tycker att det var skitkul, det har flutit på sedan dess.

– Vi hade sex raka segrar och en bra start, nu är vi nere i en period där vi behöver dra nytt av att få känna på lite motgång och vart någonstans i vårt spel vi behöver utveckla för att vi ska kunna ta nästa steg och kanske få en ännu längre vinst-streak framöver.

• Tankar på Nykvarn?

– Ett att hitta tillbaka till försvarsspelet och noggrannhet i försvarsspelet, det är där vi måste trycka på. – Gör vi dem bitarna bra och ser till att det blir jobbigt för motståndarna att göra mål så kommer anfallsspelet att komma per automatik, jag tror en nyckel på bortaplan är att verkligen gå in för att stänga igen bakåt och ha det som fokuspunkt så får resten komma därefter, avrundar Jesper Johansson.