Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarhälsning från styrelsen

8 juli 2023 22:06
Karlstad IBF

Hemsidan fortsätter att fyllas på med intressant läsning under sommaren, denna gång en innehållsrik och bra inblick i vart föreningen står. Där sportsliga framgångar, ekonomi och medlemsavgifter och mycket mer avhandlas.

Trevlig läsning och vi lovar att komma med fler spännande nyheter inom snar framtid :)


Den 14 juni höll vi årsmöte i Karlstad IBF:s tre föreningar. Vi summerade en säsong med en del mycket roliga sportsliga framgångar och prestationer: Vårt herrlag gick upp till Svenska Superligan och vi hade såväl dam- som herrjuniorer på innebandyfesten i slutet av april, för att nämna de mest uppenbara.

Ekonomiskt gick såväl vår elitverksamhet och vår övriga verksamhet med underskott under säsongen som gick. Dock behöver vi inte oroa oss för elitlicens eller liknande då det egna kapital fortfarande är positivt. I början av förra säsongen hade precis den stigande inflationen dragit igång. Vi valde i det läget att inte höja våra avgifter till medlemmar då vi tagit oss relativt väl ut ur pandemin. Inför kommande säsong har vi dock behövt ta höjd för ökade kostnader. Det kommer bli viktigt för oss med ett framgångsrikt arbete tillsammans med våra partners och sponsorer samtidigt som vi såklart behöver använda våra resurser smart.

Den säsong som kommer har vi för första gången på sex år båda våra representationslag i världens bästa liga, SSL. Vi blir då tillsammans med Falun, Kalmarsund och Pixbo en av de fyra föreningar som huserar både dam- och herrverksamhet i högsta serien (någon kanske tänker Thorengruppen också, men de är i två olika föreningar så de räknas inte…). Om man ser till de stora lagsporterna så är vi också enda värmländska förening som lyckas med detta. De sportliga resultaten för våra damer har de senaste säsongerna inte riktigt blivit vad vi hoppats. Under våren skedde därför en samling kring detta och ett arbete har inletts för att få till förändring på sikt. Vi ser fram emot detta arbete ska ge resultat, gärna redan under kommande säsong. Vi har några spännande nyförvärv utifrån i år, samtidigt som vi har ett antal talangfulla yngre spelare som denna eller kommande säsonger mycket väl kan bli kända namn för publiken.

Vårt herrlag som har gjort en fantastisk resa de senaste två åren behöver fortsätta på den inslagna vägen och ta ytterligare kliv framåt. De står nu inför utmaningen att få mäta sig med de bästa. Den som följt detta lag de senaste säsongerna vet dock att ingenting tycks omöjligt i deras värld. Än så länge har laget förstärkts med fyra värmlänningar! Få lag i Svenska superligan har så hög andel spelare från det egna distriktet som vi har. Vi går nu in den period som för de som sommartränar brukar innebära egenträning och för våra yngre medlemmar så kan det vara andra idrotter som har fokus just nu. Vi hoppas ni alla får till en härlig sommar, sitt nu inte still, sommaren är kort, utan ta chansen att njuta av vad årstiden erbjuder. Så ses igen snart.

Hälsningar Styrelsen Karlstad IBF, ungdom, bredd

genom Fredrik Olsson Ordförande

Säkra din plats i Colorama Arena redan idag för att inte missa en sekund av världens bästa innebandyliga.