Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 2 matcher
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match
Hemma
Gävle
GIK
Borta
Karlstad
KAR

Ikväll avgörs kvalet!

19 april 2022 11:35
Kval SSL

William Cerwall 18 år är en av de yngre spelarna som har fått chansen under säsongen och som han har tagit den. Många lovordar centern. Vi har snackat med honom inför avgörandet ikväll.


"Det är mest positiva tankar som jag har inför ikväll, vi har allt att vinna känns det som. Gävle trodde nog att dem bara skulle åka hit förra veckan och ta hem det", säger William Cerwall.

Centern lyftes upp från division 1-laget i oktober och hann med 18 matcher i grundserien. Där blev det tre mål och fyra assist, sju poäng på dem matcherna. I kvalet har det hittills blivit ett mål för William som är en egen produkt.

"Jag tycker att det har blivit bättre och bättre under säsongen, jag kom in i hetluften direkt i oktober. Det har flutit på mer och mer, kanske att man hade önskat lite mer poäng, men det kommer", berättar William och fortsätter;

"Det försvann en del tongivande spelare, men vi har steppat upp och gjort det bra. Vi är ett lag där alla kan göra mål och producera känns det som. Tillskillnad från Gävle som har en femma."

William menar på att gruppen är oerhört stark.

"Det känns som vi har vuxit som grupp under säsongen, det var lätt att komma in i laget när jag kom upp i oktober, alla pratar verkligen med alla."

Drömscenariot för ikväll?

"Det är väl att vi går ifrån tidigt och kan kontrollera matchen."

William berättar också att man ändrade matchplanen senast hemma och att man inte hade kommit upp i nivå i matcherna innan, men att man lyckades med det och därför vann man och fick fram en femte och avgörande match.

Tränarnas betydelse?

"Det är klart att dem är viktiga, dem har gjort att alla känner sig välkomna och tror på en, även om man gör misstag så pushar dem på en, det är bara att köra. Det har betytt mycket för alla."

Intervjun är ett urklipp ur dagens matchblad av Anders Bo Gunnar Andersson som vi nu släpper digital och nås genom att KLICKA HÄR

Matchen sänds via AFTONBLADET TV

NU KÖR VI HELA VÄGEN IN I KAKLET, NÄSTA ÅR ÄR DET SSL SOM GÄLLER