Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Karlstad
KAR

Seriepremiär igår borta mot favorittippade Warberg

27 september 2020 17:00
Allsvenskan HERR

Karlstad fick en flygande start med ett ledningsmål efter 5:24. Tom Colling hittade fram till broder Adam.


När den första perioden summerades ledde hemmalaget med 4–2. Förvärvet ifrån Skoghall Johan Palmqvist gjorde KIBF andra mål i perioden.

– Matchen blev ganska sönderryckt med en del incidenter och mycket utvisningar, så den fick inget flyt, säger tränaren Mattias ”Slashing” Karlsson.

Apropå incidenter så åkte Warbergs Alexander Johansson på ett matchstraff i inledningen på den andra perioden. Det efter en tackling i huvudet på Karlstads Robin Lennartsson, ny ifrån Craftstaden Oskarshamn. KIBF kunde reducera till 4–3, Johan Palmqvist gjorde sitt andra mål (Tor Bornedal-Samils spelade fram). Warberg kom sedan att göra 5–3 innan Adam Colling tackade för passningen till ledningsmålet i första perioden genom att passa fram till Tom och han gjorde ingen besviken och reducerade till 5–4.

– Warberg var tuffare i duellspelet och fick lite momentum av det och kunde dra nytt av i spelet och sätta några returer. Vi kom inte riktigt till framför deras mål, berättar Mattias Karlsson. I den tredje perioden gick Warberg ifrån till 7–4 innan det var dags för nästa Colling att skriva in sig i målprotokollet. Jesper Colling framspelad av Adam, ett mål som kom till när Karlstad hade plockat målvakten Pontus Zarins och satsat på sex mot fem. Mattias Kongstad kunde sedan spika slutresultatet i tom kasse till 8–5.

– Vi håller tätt i alla boxplay, vilket är riktigt bra. Sen gjorde vi två mål i power-play och ett i sex mot fem. Det tar vi med oss, tycker Mattias Karlsson som tycker att de nya spelarna skötte sig.

– Helt ok och trots fyra utvisnings-minuter svarade Johan Palmqvist för två mål också. Men överlag förlorar vi mycket på att vi inte vann nog med dueller över hela banan.

Närmast väntar nykomlingen Malmö FBC på hemmaplan om en vecka. Ett Malmö som vann sin premiär hemma mot en annan nykomling, Åby IBK, 7–5.

I övrigt vann Lagan borta mot Onyx med 7–9, Nykvarn och Lerum slutade 6–6, Lindås vann borta mot Örebro med 7–8 och Lillån slog Åstorp/Kvidinge borta med 3–7.