Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 2 matcher
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 2 matcher
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Karlstad
KAR

Seriepremiär igår borta mot favorittippade Warberg

27 september 2020 17:00
Allsvenskan HERR

Karlstad fick en flygande start med ett ledningsmål efter 5:24. Tom Colling hittade fram till broder Adam.


När den första perioden summerades ledde hemmalaget med 4–2. Förvärvet ifrån Skoghall Johan Palmqvist gjorde KIBF andra mål i perioden.

– Matchen blev ganska sönderryckt med en del incidenter och mycket utvisningar, så den fick inget flyt, säger tränaren Mattias ”Slashing” Karlsson.

Apropå incidenter så åkte Warbergs Alexander Johansson på ett matchstraff i inledningen på den andra perioden. Det efter en tackling i huvudet på Karlstads Robin Lennartsson, ny ifrån Craftstaden Oskarshamn. KIBF kunde reducera till 4–3, Johan Palmqvist gjorde sitt andra mål (Tor Bornedal-Samils spelade fram). Warberg kom sedan att göra 5–3 innan Adam Colling tackade för passningen till ledningsmålet i första perioden genom att passa fram till Tom och han gjorde ingen besviken och reducerade till 5–4.

– Warberg var tuffare i duellspelet och fick lite momentum av det och kunde dra nytt av i spelet och sätta några returer. Vi kom inte riktigt till framför deras mål, berättar Mattias Karlsson. I den tredje perioden gick Warberg ifrån till 7–4 innan det var dags för nästa Colling att skriva in sig i målprotokollet. Jesper Colling framspelad av Adam, ett mål som kom till när Karlstad hade plockat målvakten Pontus Zarins och satsat på sex mot fem. Mattias Kongstad kunde sedan spika slutresultatet i tom kasse till 8–5.

– Vi håller tätt i alla boxplay, vilket är riktigt bra. Sen gjorde vi två mål i power-play och ett i sex mot fem. Det tar vi med oss, tycker Mattias Karlsson som tycker att de nya spelarna skötte sig.

– Helt ok och trots fyra utvisnings-minuter svarade Johan Palmqvist för två mål också. Men överlag förlorar vi mycket på att vi inte vann nog med dueller över hela banan.

Närmast väntar nykomlingen Malmö FBC på hemmaplan om en vecka. Ett Malmö som vann sin premiär hemma mot en annan nykomling, Åby IBK, 7–5.

I övrigt vann Lagan borta mot Onyx med 7–9, Nykvarn och Lerum slutade 6–6, Lindås vann borta mot Örebro med 7–8 och Lillån slog Åstorp/Kvidinge borta med 3–7.