Vins och där med serieledning in i juluppehållet
Publicerad: 2020-12-21
Allsvenskan HERR
**IBF Örebro - Karlstad IBF 3-7 ( 1-2,0-3,2-2 )** Örebro Kings i Idrottshuset är aldrig enkelt, lägg därtill 3 backar borta pga av sjukdom/ skada, detta gjorde ju att Lördagens bortamatch kändes väldigt oviss. Riktigt skönt då att vi visar upp ett mycket stabilt spel under hela matchen.

Vi matchar laget lite annurlunda pga att vi saknade tre backar, så coach Flognman körde med 1a femman, sen 2.a, 1.a ,sen 3.e osv, detta gjorde det lite svårspelat för 2 och 3 linan denna afton, men de gjorde det bra speciellt i försvar.

Men vi får hoppas att vi kan rulla på med tre fulla femmor framöver. Hur som helst så lirade 1.a femman riktigt bra och går hela 7-0 i sin match, vilket såklart är fantastiskt bra. För som jag skrev så är Örebro på bortaplan en väldigt svår nöt att knäcka, tycker dock att dom spelade väl defensivt denna match. Ett väldigt lågt försvar och inte så aggresivt som dom brukar. Spelare som Lindgjerdet, Ekengren håller ju fortfarande hög klass.

Riktigt bra målvaktsspel av Pontus Zarins och en 1.a femma på spelhumör, ja då är det bara Warberg som kan mäta sig med oss känner jag (obs personlig åsikt). Lindås är bra och jag tycker även Lagan imponerade när dom gästade Colorama under hösten. Det kommer bli ett jäkla race om de 4 playoff platserna, Lillån och givetvis Örebro är ju också med i playoff racet, riktigt spännande…

Målen: Jesper Johansson 3, Tom Colling 2, Robin Lennartsson 2

Jesper Johansson tar nu time out tills bebisen kommit till jorden. Ett klokt om än tråkigt beslut, men går allt som det ska så dyker han upp i slutskedet av serien, vi håller tummarna för detta.

God Jul på er alla, ta hand om er! Vi håller ihop, men vi håller avstånd.

{!A}

Mikael Bergqvist