GAMEDAY Playoff 2
Publicerad: 2022-04-13
Kval SSL
18:30 Colorama Arena ikväll, den fjärde matchen i kvalfinalen mot Gävle GIK. En match ni inte vill missa. Förutom att det är den sista på hemmaplan för säsongen, så är Karlstad piskade att vinna för att få fram en femte och helt avgörande i Gävle.

{!A}

"Det ska bli väldigt kul. Vi är inte alls nöjda med vår prestation över dem här tre matcherna. Även om vi lyckades sno en match i Gävle, så är vi inte nöjda någonstans."

"Men jag tror att det ska mycket till för att dem ska sno en seger till i ett fullsatt colorama, det är svårt att nypa två vinster här för dem", säger Sebastian Sääker när vi pratar med honom efter tisdagsträningen.

Turbulent. I höstas försvann fem-sex spelare och många runt omkring trodde då att laget skulle få kämpa för att förnya kontraktet i allsvenskan. Men laget ville annat och under seriens gång har man verkligen vuxit som grupp och det är något som gjorde att man kunde knipa en playoff-plats. Väl i playoffet slog man ut Fagerhult Habo och avancerade till kvalfinalerna mot Gävle från den norra serien.

"Ingen trodde på oss. Då har vi haft spelare som har klivit upp, William Cerwall som har varit fantastisk nyttig för oss, vi har haft Andre Lundgren som har steppat upp otroligt mycket. Jag är väl en av dem som har fått tagit ett större ansvar."

"Alla här inne har fått tagit ett ansvar och har fått mogna lite fortare än vad man kanske behöver. Det har varit nyttigt för oss", säger Sebastian Sääker och fortsätter;

"Jag är sjukt stolt över vad vi har åstadkommit hittills, med den truppen vi har och dem förväntningarna som vi hade på oss i höstas när många trodde att vi skulle få kämpa om att hålla oss kvar helt plötsligt. "

**Sebastian menar på att man har motbevisat många och han är väldigt stolt att man som lag har tagit sig till kvalfinal. ** "Det är ingen försöker göra några enmansgrejer, utan, det är ett häftigt lag som vi har här, jag är glad över att få vara kvar i det nästa säsong."

**Vi kom in på det när vi pratade om att Johan Palmqvist saknas ikväll efter den hjärnskakningen som han åtdrog sig i Gävle och match tre. **

"Det är en jättenyttig spelare och ett hot som vi vet att Gävle har scoutat och det är ett nummer som dem har uppskrivet i sitt omklädningsrum, det är jag övertygad om. "

"Han gör sina mål och är ett ständigt hot mot alla lag. Det är ett stort avbräck, jag tycker synd om honom, i och med kvalet förra säsongen där han blev avstängd av en olyckshändelse. Nu åker han på en jätteful tackling som det inte verkar bli någon avstängning på heller. Det är mest synd om honom, vi får hoppas att han kommer tillbaka till en förhoppningsvis en match fem. Han är nyttig för oss."

Vad går det att ta med sig från dem här tre matcherna?

"Vi gör ju mycket mål, det gör vi, det offensiva spelet som vi kan ta med oss. Det defensiva behöver vi jobba på, eller få koll på. Offensiva har vi aldrig haft problem med, speciellt inte på hemmaplan. Ta med det, vi har många kreativa spelare, som gillar sådana här typer av matcher. Vi ska se till och ta en seger."

"Kanske markera bort Billy Nilsson och Nicklas Gustafsson…"

"Det finns en tydlig plan för den femma, som vi har pratat ganska mycket om idag (läs tisdag). Vi ska se till att få bort honom ifrån matchen, det tror jag vi vinner mycket på. Vi har ett mycket bättre lag på pappret. Det måste vi visa ikväll för annars är säsongen slut."

Annars, hur har du upplevt din egna insats i kvalet som sådant?

"Jag är inte jättenöjd med min egna insats sett till vad jag har presterat under säsongen. Det är så klart lite annan kvalité på motståndet och ett annat typ av spel."

"Men jag har känt att jag inte riktigt har kommit in i det helt rätt. Jag har väl också fått tagit en annan roll i kvalet, lite mer defensiv roll när jag har fått spela med Degeryd (Sebastian) och Robin (Lennartsson) till exempel och har fått städa bakom dem."

"Till skillnad från säsongen när jag har spelat med Vestlund (Anton). Vi har gjort om lite i formationerna och jag har fått en annan roll. Mycket boxplay och jag har trivs mycket i det. Man får ta den rollen man blir tilldelad och jobba utifrån det, men jag kan lite till."

Jacket ovanför ena ögat är det ifrån kvalet nu?

"Ja, det blev i boxplay när dem gjorde mål, då fick jag en klubba rakt upp i som tur är inte ögat, men väldigt nära. Som domarna missade. Men det är ingenting man ska stå och fundera mycket på. Det är bara att köra, det kostar om man ska vinna. Där behöver vi steppa upp allihop lite och offra oss lite mer. Jag tar gärna dem jacken över ögat om det är så att vi vinner", avrundar Sebastian Sääker.

Match fyra ikväll. Du vill inte missa den. 18:30 colorama arena.

{!B}

Anders Bo Gunnar Andersson