Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 2 matcher
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Gävle
GIK

GAMEDAY

5 april 2022 14:24
Kval SSL

Snacka om dramatik som Gävle och Karlstad bjöd på i den första kvalfinalen i söndags. Gästriklands-laget ledde matchen i stort sett tills det återstod 1:23 av den tredje perioden. Då klev Sebastian Degeryd fram och ordnade målet som gav en förlängning som Robin Lennartsson kunde avgöra 2:11 in på den. Men vi har även Anton Vestlund som bidrog i allra högsta grad med två mål. 10–8 och 10–9 reduceringarna.


Vi tar med oss att vi känner till Gävle bättre nu och vet vad vi ska göra bättre och inte släppa till tio mål, sen gäller det att vara mer på tårna och beredda på att dem spelar fysiskt och att det går fort, säger Anton Vestlund som har genom karriären noterats för nio mål, fyra assist, tolv poäng på åtta SSL-kvalmatcher för Karlstad.

Hur upplevde du matchen i Gävle om du får ta oss igenom den?

Vi hamnade lite i underläge, resultatmässigt och i det fysiska spelet, dem hade övertag på oss och ledde i stort sett hela matchen, men vi skapade många lägen och hade vi varit effektiva hade vi kunnat vunnit vid full tid. Vi vinner välförtjänt men vi gör inte vår bästa match.

Hur gick tankarna när Gävle gjorde 10–7 15:43?

Det kändes lite som en sån dag där det studsar stolpe in för dem, stolpe ut för oss. Men vi visste som sagt att det gick fort att vända 6–2 underläget, då var tre mål inga konstigheter heller.

Snacka om moral och styrka i laget…

Vi är inne på en vinnartåg nu, vi har en positiv känsla, det är bara att gasa på och inte tveka.

Hur mycket betyder stödet hemma i Colorama Arena?

Oerhört mycket, det blir betydligt roligare och spela när det är tryck som det var förra matchen mot Fagerhult. Det är som natt och dag med vissa seriematcher som vi har haft. Emot Fagerhult gjorde vi nog vår bästa match den här säsongen. Vi hoppas på likadant stöd och insats från oss, säger Vestlund och avrundar;

Jag hoppas på att många dyker upp så ska vi bjuda upp.

18:30 ikväll. Men kom i tid, det kommer att bli knökat i Colorama Arena.