Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 2 matcher
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Karlstad
KAR

Damerna vände och vann hemma mot Karlstad

23 oktober 2021 16:00
SSL DAM

Precis som det brukar blev det en tight match mellan Pixbo Wallenstam och Karlstad i damernas SSL. Lördagens match i Wallenstam Arena blev inget undantag. Denna gång var det rävarna som drog det längsta strået.


Karlstad inledde starkast och hade en tvåmålsledning efter halva matchen. Då lade Pixbo Wallenstam in både en och två växlar och kunde vända matchen.

Lara Heini började matchen med att rädda en straff efter sju minuters spel. Karlstads ledningsmål kom dock istället minuterna senare och innan paus kommer också 0-2 i power play.

"Det har som sagt varit historiskt jämna matcher mellan Pixbo Wallenstam och Karlstad och det blev så nu också. Det är ett fysiskt lag och vi låter dem styra första halvan av matchen", säger Amanda Berggren.

Emma Stenberg satte ett tidigt reduceringsmål i andra perioden men det var gästerna som fick sista ordet i perioden när man utökade till 1-3.

Pixbo Wallenstam satte ett tidigt mål även i tredje, nu genom Amanda Berggren och efter sju minuter kom kvitteringen 3-3.

"Vi börjar att gå upp lite högre och vi börjar spela vårt spel. Då får vi lite längre anfall vilket ger resultat. Gött att få sätta två nya kassar och att vår femma fortsätter att producera. Vi trivs bra och kompletterar varandra bra", säger Amanda Berggren.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Endre hemma i Svenska Cupen på onsdag, 27 oktober, kl. 19.15 i Wallenstam Arena. Semifinal 2.2, säkra biljett på pixbo.se/biljetter

"Det var starkt att hålla nollan första semin. Vi ska göra en lika bra match nu och stämpla in från början", säger Amanda Berggren