Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Lindås
LIND

Karlstad IBF - Lindås Rasta 6-9 (0-2,0-3,6-4)

23 mars 2021 10:08
Allsvenskan HERR

Playoff 1 spelades under Lördags eftermiddagen i Colorama Arena förutsättningarna i playoffen är bäst av tre med hemmaplans fördel för det högst placerade laget vid en eventuell 3.e och avgörande match, denna fördel till oss då vi slutade 2.a och Lindås 3.a i serien.


Period 1

Vi inleder med ett stolpskott efter ca 30 sek, Robin Lennartsson, skulle varit väldigt intressant att veta vart den här matchen tagit vägen om den bollen gått in ? Nu blev det istället en match helt i Lindås smak, dvs att spelades i ett lågt tempo ( i alla fall i två perioder ) och vi lät deras bollskickliga spelare ( Jansson, Henriksson, Malmström mfl ) styra och ställ tämligen omarkerade, och då är Lindås ett bra lag, inget att snacka om, så ledningen med 2-0 efter första perioden är inte alls orättvis, även om vi haft väldigt mycket boll, så skapade Lindås de vassaste lägena.

Period 2

Vi fortsätter att ha mycket boll, men har förtvivlat svårt att komma in i de farliga zonerna, Oskar Adler i bortakassen är bra, men får mycket skott från långt håll och dåliga vinklar, och inga direktskott. Lindås kontrar in 3-0 efter halva matchen, när vi sedan åker på en väldigt billig utvisning som resulterar i nytt bortamål, då är uppförsbacken brant och lång. Nytt pp för gästerna och nytt mål avslutar perioden, Lindås fortsätter att vara väldigt effektiva och Victor i hemmamålet lämnas allt som oftast själv.

Period 3

Bättre fart från vår sida, nu gasar vi på och ligger framförallt närmare våra motståndare i markeringsspelet, det kan ju vara ett tips till Onsdagens match, att markerar man Jansson, Hydèn och grabbarna så måste man ligga nära, det funkar inte att stå 2 meter ifrån, då blir vi straffade. Vi gör vårt första mål för dagen efter 8 min, Adam sköt direkt efter uppspel från comebackande Jesper Johansson, sen får vi chansen i pp då levererar Jesper Colling på ass av Adam. Viktigt att få hål på Adler inför returen i Göteborg, Vi fortsätter vårt aggresiva spela och är klart bättre än gästerna i sista perioden, vi visar prov på bra moral och bra pp. Vi kom dock igång alldeles försent, denna dag.

Så nu på Onsdag kör vi från start!

Tom Colling fick Olearys pris som bäste spelare i hemmalaget.

Målen: Adam Colling 2, Simon Sjögren 2, Johan Palmqvist 1, Jesper Colling 1.