KAR

Rörigt toppmöte när Karlstad besegrade Lindås borta!

15 februari 2021 20:00
Allsvenskan HERR

Lindås Rasta - Karlstad IBF 8-13 (3-3,2-4,3-6 ) Andra toppmatchen på 3 dagar, och andra vinsten. En mycket händelserik och rörig match. Kan inte direkt säga att jag var avundsjuk på domarparet som hade den mycket otacksamma uppgiften att dömma denna tillställning. Verkade inte va någon ordning i sekket eller runt plan med sargvakter osv, kan nämna att 3.e perioden tog 55 minuter att spela, vilket naturligtvis inte är ok för ett arrangemang på såpass hög nivå. Men nog gnällt om detta.

Period 1 Vi hade pratat innan om att vi skulle dra upp tempot och inte låta de väldigt bollskickliga hemmaspelarna få styra ostört, detta gick inte alls bra till en början, Lindås med kraftigt övertag, och vi var inte tillräckligt aggresiva i vårt press spel.Deras svar på Adam Colling det vill säga Albin Jansson gör både 1 och 2 noll innan vi får ordning på vårt förssvarspel, rättvist i det läget, lite oturligt första mål för Zarins i kassen, jag vet inte riktigt hur den slank in, men ett typiskt mål för en målskytt av Albin Janssons klass. Självklart vill ju Adam också göra mål och hans första för dagen sitter snyggt i nättaket, efter ass av Tom, vi gör 2 mål till i perioden genom Jonas Linder och efter en fin soloraid av Robin Lennartsson går vi till paus med lika läge 3-3.

Period 2 Börjar som den första dvs att Lindås kommer ut bäst, och att Albin Jansson gör mål, Tom Colling kvitterar i pp, 30 sekunder senare passar han på att spela fram Adam till sitt 2 mål för dagen., efter det målet, när ca halva matchen gått tycker jag att vi tar över matchen, och äger mer av spelet, och börjar även skapa mer klara lägen än hemmalaget. Vi går till paus med ledning 7-5. Rättvist enligt mej.

Period 3 Cirkus är väl det ord som ligger närmast till hands för att beskriva den sista akten, Utvisningarna avlöser varandra och det delas ut matchstraff ( helt rätt beslut ska tilläggas ) det tjafsas och tar en oerhörd tid att få igång bollen i spel efter i stort sett varje avblåsning, ingen bra underhållning helt enkelt, men snygga mål leverarades mitt i allt kaos, och det bästa av allt är att vi tar med oss 3 poäng hem, även om sista akten blir mycket splittrad pga alla utvisningar så vinner vi klart rättvist, och befäster serieledningen. Adam Colling gör 5+ 2, helt sjukt Övriga mål Tom Colling 2, Johan Palmqvist 3, Simon Sjögren 1, Robin Lennartsson 1, Jonas Linder 1

Bra prestationer av många igen, kul att se. Riktigt bra pp blir direkt avgörande denna dag. Nu väntar Malmö borta på Tisdag, alltså match nr 3 på 6 dagar. Mot ett Malmö som spelat riktigt bra på slutet. Så vi måste upp i nivå direkt.