KAR

Vinst mot Lagan

4 februari 2021 15:45
Allsvenskan HERR

Invasion Lagan Ska börja med att jag verkligen gillade satsningen Lagan gjort på denna "gratis sändning" kallad Invasion Lagan med parollen att varenda krona är viktig, visst är det så, och som jag inleder med, jag gillar jobbet föreningen gjort kring matchen, men ska vi sälja vår sport till den breda populasen vilket jag antar är meningen så bör en sådan här tillställning spelas i en annan hall, alternativt man bör hyra in ett annat golv, då denna sändning och i övrigt fina arrangemang förstördes av att man inte såg bollen pga en massa linjer och att hen som filmade inte riktigt såg vad hen filmade, bollen var allt som oftast inte i bild, vilket är en grundförutsättning för en bra sändning. Vet att 9 spelare bor i Växjö, så vi kanske kunde spelat i deras hall? Nog om detta.

Period 1 Hemmalaget kommer ut med riktigt bra fart, och en hel massa energi, det liknade invasion Karlstads planhalva, och Victor Sjöstedt i vårt mål får verkligen bekänna färg, då Lagan äger inledningen helt, vi klarar oss undan med 0-2 i baken efter första. Hemmamålen gjordes av Joseph Hovius och Robin Bylander.

Period 2 Nu börjar vi få lite bättre fart på fötterna, och även så börjar våra pass sitta bättre, vi blir mer och mer vana med det mjuka och sträva golvet.Vi får med oss ett pp, som vi förvaltar genom Simon Sjögren ( spelade från start i denna match ) ass av Jesper Colling, jag tycker att efter detta mål så äger vi perioden helt, och som sagt passningsspelet börjar likna det fina spel vi brukar ha på hemmaplan. Kvitteringen kommer efter att Adam Colling kommer fri från halva planen och han gör inget misstag, Sen tar vi ledningen genom ett riktigt kanonskott att Jonas Linder, som får en härlig träff på ass av Robin Lennartsson, efter ett långt och fint anfall.

Period 3 Vi fortsätter äga spelet även i inledningen av denna period, Johan Palmqvist ökar på ledningen eftr ett fint dragskott ass av Tor Bornedal-Samils. Adam gör sitt andra mål och vi har en 5-2 ledning snyggt ass av Lennartsson, vi är i detta skede det klart bättre laget, Lagan reducerar dock efter en något trasslig situation genom Tim Brithèn, då får hemmalaget energi, och skapar en hel del lägen och Victor får återigen visa att han är en riktigt bra målvakt, men det är lite oroligt i några byten, och ett ytterligare Lagan målhänger i luften, men vi reder ut detta, och i slutet spelar vi riktigt bra igen, med några riktigt långa och fina anfall, och när sedan hemmalaget plockar keepern för spel 6 mot 5 så lyckas vi med bra försvarsspel att freda målet, men även få till en spelvändning och denna gång var det Robin Lennartsson som blev severad ett friläge av Adam Colling.

Vi vinner rättvist, trots en skakig inledning. Bäst i Kibf denna kväll, tycker jag Tom Colling är, stor i försvarsspelet och väldigt viktig för balansen i vår 1.a femma, plus även till Jonas Linder, som gör en stark insats.

Nu väntar en spelledig helg, då Warberg flyttat Lördagens match, pga ett landslagsläger för U19. Onsdag 10 Feb, är nytt speldatum