Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Lördag
31 Okt 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Onsdag
25 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 2 matcher
Lördag
05 Dec 2 matcher
Fredag
11 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Tisdag
05 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
ONYX
ONYX

Revanch!

23 november 2020 19:22
Allsvenskan HERR

Karlstad IBF - Onyx IBK 11-4

Målsättningen inför matchen var att vi skulle få revansch för fjolårets snöpliga förlust på hemmaplan.


Onyx har precis som vi tappat några starka namn, Viktor Palm tex som nu gör succè i SSL och Linköping. Det visade sig dock att vi klarat av att fylla hålen efter dom tappade spelarna bättre än Onyx.

I 1.a perioden har vi ett väldigt stort boll och chansövertag direkt från början, tycker alla tre femmorna inleder starkt och har bra fart på fötter och boll. Vi har en ledning efter första perioden med 2-0 efter mål av Villiam Ronnergård och Tom Colling. 9-1 i skott säger väl det mesta om hur det såg ut på planen.

2.a perioden är den första lik, även om Onyx nu skapar lite lägen på sina spelvändningar är Victor Sjöstedt i mål lika trygg som vanligt och kan hålla nollan även i den andra perioden. Vi vinner den med 3-0 efter 2 mål av Adam Colling och ett av Gustav Agnemyr.

3.e perioden blir riktigt händelserik Patrik Hallberg (som var en säsong hos oss) dundrar in Onyx första mål i PowerPlay, ett skott som inte ens Victor hade chans på. Det kommer ytterligare en reducering efter lite slarv på egen planhalva, innan vi gör ett nytt ryck och går upp till 9-2. Alla tre femmorna fortsätter ha bra rull, även om andra femman hade svårt att sätta dit bollen idag (men lägen saknades inte). Marcus Pontusson (forward idag) och Jesper Larsson hade fint samspel och många bra lägen. Jesper Colling jobbade som vanligt hårt över hela planen men som sagt bollen vill inte in denna dag för hans kedja.

Nu spelade inte detta så speciellt stor roll idag när vi vinner med 11- 4 tillslut och firma Colling - Lennartsson fortsätter leverera. Robin Lennartsson blev utsedd till matchens lirare, välförtjänt tycker jag.

Vill även plussa för Sebastian Sääker som gör det väldigt bra som center, klok och spelar enkelt. Rutinerad trots sin ringa ålder, kul och bra jobb av sportchef Lundqvist att plocka hem honom till denna säsong.

Målen i sista perioden : Lennartsson 2, Adam 1, Sääker 1, Jeppe Colling 1, Gurra Agnemyr 1.

Match redan nu på Onsdag mot säsongens överaskning så här långt serieledande Lillån på bortaplan