Fredag
04 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Fredag
11 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 2 matcher
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
03 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Tisdag
19 Apr 1 match
Hemma
Lerum
LER
Borta
Karlstad
KAR

Ny match, nya möjligheter!

24 oktober 2020 09:05
Allsvenskan HERR

Idag lördag väntar nykomlingen FBC Lerum på bortaplan för Karlstad IBF. Det är ett lag som har inlett säsongen med en vinst, en oavgjord och en förlust. Segern var ganska klar när man hemma besegrade Onyx som har fått en tuff start med 9–2. Karlstad har själva inlett med två vinster och en förlust.


Förra säsongen sprang man hem division 1 västra med värmländska lag som Skoghall, Hagfors, Nilsby och Arvika. Differens till tvåan Skoghall blev tjugo poäng. Det var med andra ord rättvist att man flyttades upp.

Förra gången som man var uppe i allsvenskan vann Karlstad hemma med 7–2 och i Lerum slutade det med Lerum seger 6–5. I den matchen svängde det, Lerum gick upp till 2–0 innan KIBF vände i den andra perioden, Lerum fick sista ordet och satte 6–5 med 19 sekunder kvar att spela.

Nu ska vi prata om nutid och lite tankar ifrån tränaren Mattias ”Slashing” Karlsson.

"Det ska bli kul, Lerum är ett hajpat lag med mycket fart och fläkt samt talang, säger Mattias kort om motståndet för dagen Lerum."

Förra helgen var det spelledigt och de två senaste veckorna har Karlstad kunnat träna på ostört, där av frågade vi om det har gjort laget bra? "Vi har kört på bra med fokus på anfallsspelet då vi tycker att vi fått koll på defensiven men på bekostnad av att vi gjort lite för lite mål framåt."

"Det har vart bra med två veckors träning."

En klassisk fråga, vad går det att tänka på ifrån den senaste matchen? "Vi behöver hota mer offensivt men jag tror inte att Lerum kommer att spela så defensivt och destruktiv innebandy som vi mötte senast. Men jag hoppas att vi kommer utmana motståndet mer i den sista tredjedelen."

Jag vet att du gillar och hämta mycket ifrån andra idrotter och lag, vad är det senaste som du har blivit inspirerad av? "Kost och återhämtning har jag kikat på nu en del. Just nu är det mest NFL (amerikanska fotbollsligan) jag hittar inspiration från och lite idéer och tankar."

16:00 är det avslag i Lerum Arena. Vi är på plats och kan leverera bilder och text efter matchen. Den går det att se på INNEBANDY TV