Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Falun
FAL

Hemmapremiär för damerna nu på lördag

1 oktober 2020 20:00
SSL DAM

Till helgen gästar IBF Falun nykomlingarna Karlstad dam och det är dags för hemmapremiär.


Vi tog ett lite snack med Adina Alfredsson under veckan för att höra hur det känns inför kommande match.

Hej hur är läget med dig?

Med mig är det bara bra och det är riktigt kul att allt är igång. Det känns självklart kul att fått göra poäng i första matchen och även fått med 3 poäng hem, efter 60 minuters slit och lite medvind.

Tycker vi haft en bra försäsong och bra med träningsmatcher trotts inställt med Kallsta open som alltid brukar stå på schemat. Kul att använda det vi tränat upp under sommaren med bra tryck på träningarna från samtliga.

Kan du inte berätta lite om dig själv?

Jag startade att spela vid 6-7 års åldern och min moderklubb är Sjöstad. Nu i år gör jag min femte säsong i Karlstad tröjan.

Sjukt att man är inne på 5:e säsongen, gjort 100 matcher och att man då räknas som en av de ”rutinerade”.

Adina föredrar att ta poäng via assist och förespråkar att kunna göra ett bra jobb för att kunna få bollen och sedan passa. Skjuter gör hon helst drag eller slagskott.

Utanför planen pluggar hon till civilekonom på Karlstad universitet och älskar att umgås med min vovve.

Hur går tankarna efter seriestarten?

Kul att vara igång som sagt och det känns såklart väldigt roligt att skrälla. Vi gör ett bra jobb i hela 60 minuter med lite turliga mål. Men det känns kul att vara igång och det är bara fortsätta jobba vidare.

Hur har träningsveckan sett ut?

Vi har haft två innebandyträningar och ett fyspass under veckan. Fokuset på planen har varit främst fart, pass, skott sen även till viss del har vi börjat med special teams BoxPlay och PowerPlay.

Hur känns truppen?

Den känns väldigt bra, en bredare trupp. Alla ska kunna spela med alla. Det är viktigt att hela truppen bidrar och ger sitt yttersta. Även fast vi tappat några tunga namn så tycker jag fler har klivit fram i truppen och vi har fått in många nya som bidrar till det positiva.

Vad vet ni om nykomlingarna och motståndet inför hemmapremiären?

Jag vet inte så mycket mer än att det har gått bra för dem och att det är anledningen till varför de har en plats i serien. Det ska bli väldigt kul att möta dem till helgen.

Vad kan vi förvänta oss av er till helgen?

Ni kommer få se ett lag som kommer att sätta fart på matchen och ha högt tempo. Framförallt skjuta mycket för det tar vi med oss från förra matchen, då vi tog lite för få avslut!

Hur laddar du bäst upp inför match?

Jag älskar att ha kontroll och jag har flera ”måste göra” inför match. Jag har mina rutiner främst på hemmamatcher, jag måste vara tidigt ute på planen, minst en kvart innan för att trixa och skjuta. Jag sitter alltid längst ute på ett hörn i omklädningsrummet och ställer alltid klubban på en speciell plats i båset. Sköter självklart kost och sömn, men har inget mer direkt jag gör hemma.

Vi tackar Adina för samtalet och önskar henne och laget stort lycka till i helgen!