Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Nykvarn
NYK
Borta
Lidköping
LID

Tvåsiffrigt när Karlstad vinner i Lidköping

9 mars 2020 17:31
Allsvenskan HERR

Karlstad innebandy fullständigt körde över Lidköping på bortaplan när man vann med 3–11 (2–2, 1–2, 0–7).


Därmed tog man lagets fjärde raka seger och formen är god inför stundande kvalspel. Dessutom säkrades andraplatsen och hemmaplansfördel i SSL-kvalets första runda.

– Vi gjorde jobbet och vann ganska komfortabelt till slut, i den sista perioden tröttade dem och vi gasade på, säger tränaren Niklas Hovivuori.

Han fick medhåll av lagkapten Tom Colling; – En okej match. Väldigt liten plan och mjukt golv. – Vi tar med oss tre poäng och elva mål. Victor Sjöstedt var bra i målet och vi hade ett bra försvar.

Adam Colling kom att svara för fyra mål i matchen, lägg till en framspelning och vi får fem Adam-poäng. Därmed går han upp på 87 poäng inför den sista omgången på hemmaplan mot Lagan. Ett lag som i och med 6–5 hemma mot Onyx säkrade det allsvenska kontraktet. Anton Vestlund 2, Jesper Johansson, Gustav Agnemyr, Simon Sjögren, Tom Colling (tre assist med) och Marcus Bofeldt svarade för de andra KIBF-målen i matchen.

• Hur är känslan inför stundande SSL-kval?

– Den är bra. Vi har ett bra go i laget och härlig stämning. – Poängen trillar in, men det är stenhårt jobb som ligger bakom. Vi längtar och ser fram emot kvalet. – Sedan får vi se vilka vi får möta nu när vi inte kan möta Fagerhult som hade varit roligt, säger Tom Colling.

• Sen är ni många spelare som besitter erfarenhet ifrån kval men även slutspel i SSL. Sånt som kan bli viktigt i ett kval.

– Så är det absolut! Kval är något helt annat än serien. Allt blir annorlunda. Det gäller att vara påkopplad.

• Vi återvänder där till Niklas Hovivuori och frågor om hur det ser ut framöver?

– Vi kommer att köra på denna vecka som vanligt. – Skapa en skön känsla i truppen. Matchen mot Lagan blir viktig för oss att få in ett fint GO inför kvalet på hemmaplan.

• Hur är känslan rent allmänt inför kvalet?

– Jag tycker vi har en bra känsla.

– Vi har höjt oss i defensiven och släppte in totalt sju mål bakåt dem tre senast matcherna.

– Samtidig har vi gjort många mål framåt, 28 stycken, jag tycker att vi har hittat lite bättre balans i vårt spel. Sen har vi fått igång vår andra formationer i offensiven. Det ger en mer bredd för oss i kvalet.

Det låter lovande. Vi har med andra ord ett spännande SSL-kval framför oss. Men innan dess väntar som sagt Lagan på söndag.