Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Nykvarn
NYK

Efter vinsten mot Örebro är det nu bara ladda om för lördagens match!

28 februari 2020 20:04
Allsvenskan HERR

Imorgon lördag väntar ännu en toppmatch för Karlstad IBF herrar när nykomlingen Nykvarn IBF gästar Colorama.


Karlstad-publiken får stifta bekantskap med tidigare försvararen Jonas Wiberg som sedan förra säsongen spelar för moderklubben.

  • Det ska bli roligt att mötas Jonas igen, förhoppningsvis blir det ännu roligare efter matchen än när vi mötte dem borta i höstas, säger Jesper Colling som spelade i Karlstad när Jonas Wiberg hade den blåa KIBF-dressen.
  • Kul med hemmamatch, förhoppningsvis blir det lite publik.

Karlstad kommer ifrån en 3-8 seger på bortaplan emot Örebro i onsdags vilket säkrade en plats i SSL-kvalet.

  • Jag tycker att vi gjorde en stabil insats i 60 minuter, vi spelade bra och hade ingen ordentlig dipp, säger Jesper Colling och fortsätter,
  • Vi malde på och vann rättvist. Sen var det skönt att kunna bli klara för kval emot ett såpass bra lag som Örebro är. Det visar hur bra vi kan vara när vi kommer upp i nivå.

Dessutom var det premiär i den matchen för en ny konstellation. Jesper Colling spelade med Simon Sjögren, Marcus Bofeldt, Jesper Johansson och Marcus Pontusson i och med Oskar Thoréns skada. Sen kom även Johan Palmqvist in istället för Marcus Bofeldt och lastade av honom.

  • Vi gjorde det bra och kunde göra två mål och hålla tätt bakåt. Det tar ett tag och hitta varandra, men det kändes bra.

Vad som gäller för matchen imorgon är glasklart.

  • Det är att ha bra fart på bollen, springa mycket och våga släppa loss, ta chanserna när de kommer, säger Jesper Colling.
  • Fortsätta på spåret som vi kom in på senast mot Örebro.

Vi ska heller inte glömma bort att brorsan Adam Colling kan slå det omöjliga allsvenska poängrekordet som innehavs av Kalmarsunds stora stjärna Kim Nilsson på 81 poäng (säsongen 16/17, 42 mål + 39 assist). Adam ligger idag på 46 mål, 33 assist, 79 poäng, det fattas bara två poäng ifrån att tangera och tre från att överta rekordet.

  • Precis, det är inte omöjligt att han tar det imorgon.
  • Sjukt bra facit Adam har, bara det är värt entrépengen, avrundar Jesper.