Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Lidköping
LID

Karlstad går segrande ur fredagens match

30 november 2019 14:41
Allsvenskan HERR

Det var mycket glädje när Karlstad hoppade tillbaka in på vinnarspåret via seger hemma mot nykomlingen IBK Lidköping med 8–2 (2–1, 2–1, 4–0).


Tom Colling blev bäste målskytt med tre mål, men frågan är inte om utan att Oskar Thoréns mål fram till 4–2 i slutet av den andra perioden (19:28) tog nog musten ur gästerna.

– Det var en stabil insats från alla i laget, jag tycker att alla vara med och bidrog till segern, säger en av målskyttarna Anton Vestlund. Anton öppnade upp målskyttet efter 4:25 i den första perioden och han passade även på att spela fram till Tom Collings 3–2 kasse.

24-åringen har hittills den här säsongen svarat för 21 mål, sex passningar, 27 poäng på tio matcher. Ett bra facit för BKI Sunnanå-produkten som valde att vända hem ifrån Mullsjö och två säsonger där. Säsonger som gjorde att han kunde debutera i A-landslaget (3 matcher och 1 assist).

– Vi hade en bra start första sex matcherna, eller vi dippade lite innan men vann ändp. Sedan åkte vi på pumpen mot Lindås, vi ryckte upp oss lite, men det var dåligt försvarsspel. Den här matchen var ett steg framåt och jag hoppas vi fortsätter på den här inslagna vägen, säger Anton Vestlund och fortsätter: – Det syntes att vi var lite mer ödmjuka i jobbet, det ska vi vara i varje match.

Målvakten Victor Sjöstedt stod för en stabil insats och blev också utsedd till matchens spelare i Karlstad. Dessutom friställde han Oliver Sandberg med ett snyggt utkast. Oliver tog till vara på den passningen och gjorde där 6–2. Ett poäng in på Victors konto, poäng som var hans första i KIBF-dressen.

– Det var riktigt snyggt av dem båda, tycker Anton Vestlund.

Under matchen mot Lidköping gick Karlstad på tre femmor och alla klarade av att vinna sin match i matchen. Dessutom satt försvarsspelet bättre.

– En bra laginsats, sen var det bra att vi kunde hålla nollan i den tredje perioden. Den kontrollerade vi och de kändes trötta. Men de tröttnade redan i den andra perioden, säger Anton Vestlund.

Närmast väntar Lagan på bortaplan, kommande lördag. Ett Ljungby-lag som idag lördag möter Onyx på bortaplan i Nyköping.

– Det ska bara vara tre poäng, det finns inget annat, säger Anton Vestlund och avrundar med att berömma tidigare materialaren Jan-Olov Svensson insats på läktaren. – Han är bäst som vanligt och levererar alltid, han och trocaderon.

Karlstads målskyttar: Tom Colling 3, Anton Vestlund, Jesper Colling, Oskar Thorén, Oliver Sandberg, Simon Sjögren.