Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Lindås
LIND

Toppmatch. Sponsor-/gratismatch.

22 februari 2020 17:59
Allsvenskan HERR

Karlstad herr tar sig an Lindås på söndag i en viktig sexpoängsmatch. Innan jul förlorade KIBF mot gästerna på bortaplan med 9–5. Revanschlusta med andra ord på söndag.


– Vi har rejäl revansch att utkräva för förlusten i december mot Lindås, vi har mycket att bevisa att vi ska ligga minst tvåa i serien, säger Oskar Thorén som har haft en bra träningsvecka.

Forwarden Oskar Thorén kom till Karlstad IBF inför förra säsongen ifrån Skoghalls IBK. Under första säsongen i den blåa dressen noterades 26–åringen för 16 mål och fyra assist på 22 matcher. Lika många mål har det inte blivit säsong två. Han har fått tagit ett defensivt ansvar.

– Jag har haft en mer defensiv roll när vi har fått in så pass bra spelare som vi har fått. Jag har inte varit nöjd med min offensiva del av säsongen, men vi ligger tvåa i serien så man ska inte vara missnöjd heller. – Det är bara att fortsätta och hoppas att målen kommer nu när det börja gälla mer. Jag hoppas kunna pricka in formen till ett SSL-kval, säger Oskar Thorén.

Oskar Thorén har även två säsonger bakom sig i Hagfors som 16–17 åring, 2009/2010 och 2010/2011. Annars har det varit Skoghall som gällt fram tills förra säsongen. På 39 matcher i Karlstad har det blivit 21 mål, sju assist, 38 poäng.

– Jag tycker att nu när Marcus Pontusson är tillbaka har vår formation kommit igång offensiven. Själv har jag fått igång mitt målskytt på träningarna. Jag hoppas att det håller i sig på matcherna, säger Oskar Thorén.

• Vad gäller det att tänka på i matchen mot Lindås?

– Vi måste sätta fart på bollen och ha ett högt tempo, för då kommer inte Lindås att hänga med. Får dem stå och leta passningar och ha ett lågt tempo, passar det dem och inte oss. – Vi måste sätta tempot på matchen för då ska vi vinna, säger Oskar Thorén och fortsätter; – Lindås har många spelskickliga spelare som har varit med högt upp. Speciellt Patrik Malmström och Albin Jansson.

Förutom att det är en sponsormatch och gratis entré så gläder det Oskar Thorén att Marcus Pontusson är tillbaka igen.

– Vi har saknat honom på planen, det är kul att han är tillbaka. Han har väl också saknat att vara på planen. Marcus får ni hålla ett öga på, avrundar Oskar Thorén.