Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Craftstadens
CRA

Omgång 15 och Craftstaden IBK Oskarshamn på hemmaplan

25 januari 2020 09:44
Allsvenskan HERR

Med åtta omgångar kvar att spela har vi snackat med klubbchef Mikael Bergqvist om säsongen hittills och hur han ser på den närmaste framtiden.


• 14 matcher är spelade, hur lyder din analys?

– Överlag är vi nöjda, vi hade en liten svacka där ett tag där vi tappade poäng tre matcher i rad. Det var under en vecka, man har dippar under en säsong. Det skulle vara märkligt om det inte kom en dipp. – Lite oturligt att det kom när vi mötte bra lag som Lindås, Örebro och Nykvarn.

• Adam Colling har leverart i återkomsten…

– Det får man säga, en fantastisk bra lina med Tom, Adam och Anton. Det är seriens klart bästa.

• Backen Jesper Johansson var tillbaka senast borta mot Lockerud Mariestad…

– Jättepositivt, han blir väldigt viktig i slutet, speciellt om vi når playoff, med sin rutin och han höjer dem andra genom att bara vara med.

• Hur går det med Jonas Linder och Marcus Pontusson?

– Nu tränar han idag (läs i tisdags) och jag hoppas att det inte blir något bakslag. Men det är lurigt med hjärnskakningen som han har fått. Han har inte varit med på sex eller sju veckor.

– Det är vila och ta dag för dag. Vi hoppas inte på något bakslag och att han kan komma igång med träning för fullt.

– Sedan får vi se hur lång tid det tar innan han är tillbaka. Men det är kul att se honom på planen igen. var det starkt att vinna i Mariestad med sådana tunga pjäser borta.

• Hoppas nå playoff säger du, vad ska till för att Karlstad ska missa?

– Att vi ska få en svacka till och att den kanske är längre än en vecka som den var förra gången. Skador på nyckelspelare såklart, Tom, Adam och Anton är viktiga. – Vi har haft lite otur med skador måste vi säga den här säsongen.

– Inga mer skador eller säg så här, håller den här truppen sig skadefri då når vi play off, det kan vi ta i hand på här och nu. Det garanterar jag, men det är sånt som man inte vet. – Skadefria, playoff, det är klart att det skulle vara om vi tänker ett steg till och SSL. Då är det viktigt att vinna serien, så vi slipper Thorengruppen. För mitt sätt och se det så är Thorengruppen klart det bästa laget i den norra serien. – Ska man ett steg till så vill vi slippa dem. Men det är långt fram.

• De yngre, hur har dem skött sig under säsongen?

– Tyvärr blev Benjamin (Middleton) långtidsskadad, men jag tycker att alla har skött sig bra. William Colling är den som har spelar mest. Han spelar oftast hela matcher och gör det bra. – Olivier Sandberg, Marcus Bofeltdt, Adam Wedberg startar många matcher men sen avslutar vi inte alltid på tre femmor alla gånger, då spelar dem inte riktigt fullt ut. Men dem sköter sig bra allihop.

• Känns det på något sätt att det är ett bra målvaktspar i Pontus Zarins och Victor Sjöstedt?

– Det spelar ingen roll vem vi ställer, man känner sig trygg med båda. Det vet jag att laget också gör. Det känns kul och ha två bra målvakter.

• Mikael ”Mippe” Bergqvist hoppas på mycket folk imorgon. 15:00.

– Jag hoppas att folk kommer till hallen (biljetter här till höger på dator eller ovanför på mobilen), det är en ovanlig tid för vår del, klockan tre. Vi får se vad folk tycker om den tiden, men jag hoppas att det slår ut väl. Vi testar. – Sen hoppas vi på tre poäng.

Har man inte möjlihet att vara på plats på matchen så ser man den på ALLSVENSKAN TV

• Avslutningsvis är Hemköp matchvärd.

– Det är en ny partner till föreningen, det är kul när det kommer in nya företag och vill vara med och stötta och tror på det vi håller på med.