Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Craftstadens
CRA

Craftstaden hemma

27 januari 2020 13:01
Allsvenskan HERR

Matchen inleddes på bästa sätt, nämligen med att vår lagkapten Tom Colling signade ett nytt kontrakt tillsammans med sportchef Dan Lundkvist, riktigt skönt att ha den förlängningen klar redan nu.


Själva matchen inleddes dock med att gästerna var klart piggast, och Pontus Zarins i hemmakassen sattes på prov vid ett flertal tillfällen, så att gästerna tar ledningen efter 10 min var inte oförtjänt i det skedet. Men efter målet tar vi tag i spelet och börjar skapa lägen med alla tre femmorna. Adam gör 2 raka mål och matchen har vänt. Oliver Sandberg ökar sedan på till 3-1 innan Jesper Colling utökar ytterligare till 4-1 i pp. Det var riktigt skönt då vårt powerplay inte funkade som det skulle i förra matchen mot Lockerud.

2.a perioden börjar ungefär som den första, gästerna är bättre och vi gör många individuella misstag, som blir kostsamma. Craftstaden går upp till lika läge 4-4, innan vi börjar få ordning på spelet igen. Två snabba mål av första linan (Adam och Anton) gör att vi går till vila med en 6-4 ledning.

3.e kommer vi ut betydligt bättre än tidigare, mål av Adam i första bytet, och där känns det som luften gick ur Craftstaden, som hade gått på två femmor hela matchen medan vi tuggat på med tre fulla femmor. Detta ger tydligt utslag i 3.e perioden då vi kontrollerar denna helt och hållet. Jesper Johansson gör 8-4, Johansson som spelade i andra femman denna dag och verkade trivas och var på ett härligt spelhumör, tillsammans med Wille Colling som stod för två ass denna dag. Femman fick även göra ett mål till när Marcus Bofeldt gör 9-5. Karlstad produkten Sebastian Sääker var sedan ofin nog att göra mål på oss när han reducerar till 6-9. En lite småstökig avslutning med ett par utvisningar, men vi spelar bra i boxen och gör till och med ett mål i tom kasse genom dagens födelsedagsbarn Tom Colling.

Inte en av säsongens bättre insatser, men ändå väldigt säkra poäng in på kontot. Skönt med lite spridning på målskyttet, även om det såklart är trevligt att Adam gör 4 mål. Gillade att se Jesper Johansson i 2.a femman, styrde och ställde med de unga killarna, riktigt bra. Vill även passa på att tacka Sture Emanuelsson som höll ett föredrag på vår fullsatta sponsorträff, intressant och bra, stort tack. DM finaler till helgen, vi är regerande mästare på både dam och herrsidan. Så kom och heja, Colorama Arena är spelplats.