Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Lockerud Mariestad
LOCK
Borta
Karlstad
KAR

Lördagsmatch borta mot Lockerud

18 januari 2020 08:42
Allsvenskan HERR

Senare idag väntar Lockerud Mariestad borta för Karlstad IBFs herrar. Ett motstånd som har tagit sig uppåt i tabellen sedan det senaste mötet i Karlstad. Nykomlingen hittar vi i mitten av tabellen, sex poäng ner till Lagan som ligger under nedflyttningsstrecket. Under säsongen har man bland annat vunnit över Lindås hemma i ICA-kvantum hallen i Mariestad, 6–4.


– Det känns bra inför matchen, vi gjorde en bra match senast när vi mötte Fagerhult hemma. Det känns bra att fortsätta på det spåret. – Vi har haft en bra träningsvecka och det känns att det är ett bra go i laget. Vi vet att Lockerud har spelat bra hemma, så vi kommer att få möta ett fulladdat hemmalag med mycket från sin publik, säger Karlstads tränare Niklas Hovivuori.

• Bra träningsvecka, hur går det för Jesper Johansson, när är han tillbaka?

– Han är tillbaka. Istället har vi lite frågetecken på Jesper Colling och Johan Uhlin som båda har varit sjuka under veckan.

• Vad tar Karlstad med sig ifrån Fagerhult-matchen?

– Jag tycker vi kan ta mycket. Det var bra defensiv, tempo på bollen och att vi klarade att ha en bra intensitet genom hela matchen. Inte minst att vi slog serieledaren igen.

• Det förstår jag. En styrka i sig. Adam Colling fortsätter att leverera poäng. Även Anton Vestlund och Tom Colling. Vad betyder den trion?

– Den trion betyder mycket. – Även om den trion gjorde många poäng mot Fagerhult så hade vi inte vunnit utan våra två andra femmor som jobbade på bra. Dessutom har vi två stabila målvakter bakom oss. Alla spelarna betyder mycket för laget, inte bara dem som gör poäng, säger Niklas Hovivuori.

• Om vi avrundar. Vad blir det viktigaste mot Lockerud?

– Tålamod. Dem kommer säkert att backa hem och vill bara kontra. – Sen att vi försöker spela stabilt hela 60 minuter, att få bort vår berg-dalabanan i matchen, säger Niklas Hovivuori.

Matchen ser man smidigast via ALLSVENSKAN TV

Fotnot: Adam Colling leder poängligan i allsvenskan södra på 53 poäng, närmast kommer Onyxs Filip Karlsson på 38 tätt följt av Anton Vestlund också 38 poäng, Onyx Viktor Palm och Nykvarns Oscar Janthe har också svarat för 38 poäng. Tom Colling är åtta i poängligan på 34 poäng. Håller Adam snittet på 4,5-5 poäng så kommer han att slå Kim Nilssons allsvenska rekord på 81 poäng.