Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Lindås
LIND
Borta
Karlstad
KAR

Säsongens första förlust borta mot Lindås

17 november 2019 21:30
Allsvenskan HERR

Lördagens toppmatch borta mot Lindås slutade i säsongens första förlust med 11-5 (4–1, 4–3, 3–1).


– Jag tycker att vi bjöd Lindås på för mycket och att de fick matchbilden dit de ville. Lindås hade helt enkelt för mycket tid med bollen och då är de duktiga. – Vi coacher klarade inte av att göra taktiska ändringar och få ett bättre grepp om motståndet. Sen svarade vi för många individuella misstag på planen, säger tränaren Niklas Hovivuori.

Ändå var det Karlstad som tog ledningen efter bara 22 sekunder, Johan Uhlin hittade fram till Tom Colling som gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Men efter det radade Lindås upp målen, det stod hela 7–1 innan nästa Karlstad-mål kom i matchen i den andra perioden.

– Vi lärde oss att vi måste steppa upp, säger Niklas Hovivuori.

Som närmast var Karlstad när Tom Colling serverade Jesper Colling till 8–5 reducering. Övriga tre KIBF-mål gjordes av Oskar Thorén (Simon Sjögren), Jesper Colling (Simon Sjögren) och Johan Uhlin (Jesper Johansson). Nu väntar Örebro på onsdag hemma i Colorama Arena, ett intressant och hett möte. – Vi vill visa för oss själva att vi är så mycket bättre än i den här matchen, säger Niklas Hovivuori.

Adam Colling saknades i matchen på grund av streptokocker, men han ska vara tillbaka i träning under måndagen. Benjamin Middleton är dock borta fram till jul med en knäskada.

Vi noterar i övrigt att i och med Fagerhult Habos seger mot Lillån borta, kliver dem upp på samma poäng, 18, som Karlstad. Men KIBF toppar på bättre målskillnad, + 21 mot Fagerhults + 19. Lindås hittar vi tredjeplatsen med 16 poäng, + 17, fyra i tabellen är nykomlingen Åstorp/ Kvidinge som hemma slog Craftstaden Oskarshamn med hela 6–1, de har elva poäng, + fem. Onsdagens motståndare är femma på tio poäng, - 2 i målskillnad.