Lördag
10 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Lindås
LIND
Borta
Karlstad
KAR

Ska Karlstad vinna även mot Lindås?

15 november 2019 21:07
Allsvenskan HERR

Imorgon väntar Lindås på bortaplan. Ett fint toppmöte för ett Karlstad som hittills är obesegrade efter sex matcher. Websidan har snackat med en av de yngre spelarna som väntar på att få chansen i laget, Filip Nilsson. Forwarden kom inför den säsongen från Arvika i division 1 och har kunnat lånats ut till det laget för att få speltid.


– Det har gått bra att komma in i laget, men det har varit tufft att få speltid. Men det är bara att jobba på varje dag så kommer chansen till slut, säger Filip Nilsson. Han kommer att spela med Arvika imorgon när de möter Nilsbyn hemma i Sporthallen. – Jag har upplevt att laget verkligen har presterat bra och kunde inte ha fått en bättre start.

• Hur har det gått i Arvika?

– Det har gått riktigt bra, jag har kommit dit och känt att jag har fått tagit ett stort ansvar. Jag känner hela laget i princip ifrån ifjol, det har varit enkelt att komma in och gött att få lite självförtroende och bygga vidare på.

Arvika genomgår en generationsväxling men har gjort det bra och har inlett med fyra vinster på de inledande sju matcherna.

– Förväntningarna var inte så stora, det har gått över förväntan och hela laget jobbar stenhårt. Ifjol hade vi några individer som stack ut, mer spets, i år är det mer bredd.

• Vad har du för mål med säsongen i Karlstad?

– Att försöka kämpa mig till en startplats. Det tror jag på och få upp självförtroendet i Arvika för att kunna prestera på träningarna här, sen är det upp till tränarna när dem låter mig få chansen. – Jag kan inget annat än göra mitt bästa, sen får vi se hur långt det räcker.

• Finns det något som du vill utveckla under säsongen? Bli bättre på?

– Främst spel med boll, tempot i allsvenskan som är den största skillnaden, fysiken och skottet har jag. – Sen tycker jag att laget är det ganska jämbördigt, tuff konkurrens, det är bara att ge det bästa jag kan.

Fakta inför Lindås-Karlstad:

Adam Colling toppar allsvenskans poängliga på 24 poäng (14 + 10), han skuggas av Anton Vestlund på 20 (15 + 5). Tom Colling är femma på 17 poäng (5 + 12). Bästa Lindås spelare, Patrik Malmström hittar vi på en nioende plats med 14 poäng (5 + 9). Därefter Albin Jansson, elva, 13 poäng (8 + 5).

Karlstad har hittills svarat för 51 mål på de inledande sex matcherna, dubbelt så mycket som fjärdeplacerade Örebro har gjort, 25 stycken. Tvåan Fagerhult Habo kommer närmast på 45 mål, sen har vi mittenplacerade Lillån som har gjort 40 mål. Lindås har kommit upp i 34. Vad gäller insläppta mål så är det bara Lindås som har släppt in färre, 23 stycken. Karlstad har bara släppt in 24 mål. Poängmässigt skiljer det fem poäng mellan Karlstad, 18 och Lindås, 13.

Matchen mot Lindås kan ses på Allsvenskan TV Sändningen börjar 15:45, matchen 16:00.