Fredag
04 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Fredag
11 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Fredag
25 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 2 matcher
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 2 matcher
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Fredag
29 Nov 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Söndag
05 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 2 matcher
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Hemma
ONYX
ONYX
Borta
Karlstad
KAR

Match mot ONYX och vi har kollat tempen med Oliver Sandberg!

1 november 2019 10:45
Allsvenskan HERR

Unga forwarden Oliver Sandberg har som laget haft en bra start på säsongen. På de första fem matcherna har det blivit tre mål och två passningar från Skattkärrs IK produkten. Lägg till fyra mål och två framspelningar i juniorallsvenskan på tre matcher.


Vi har varit inne på det i en tidigare införartikel, det är inte bara de givna målskyttarna som har levererat hittills i serie-inledningen. Karlstad har haft tolv olika målskyttar och det skvallrar om en bredd i truppen. Där hittar du 01:orna, Benjamin Middleton, Marcus Bofeldt och Oliver Sandberg. Trion har svarat för fem av Karlstads 41 mål.

– Det gäller att hitta jämnheten, göra bra matcher. Nu när man har kommit upp junior är det lätt hänt att man gör en bra match och så går det knackigt i några matcher, sen kanske man gör en bra match igen. – Det gäller att göra bra matcher hela tiden, för att få spela, säger Oliver om att hitta jämnheten.

• Vilka är dina styrkor som spelare?

– Försöka ha fart på fötterna och utmana med boll, svarar han direkt.

• Vad tar du med dig ifrån ungdoms/junioråren?

– Försöka att spela likadant spela som jag har gjort under alla år och inte försöka ändra mycket, då kan det bli problem. Göra det man är bra på, även på seniornivå.

• Vilka är lagets styrka?

– Styrkan är väl offensiven, förutom många duktiga forwards har vi jättebra backar som är bollskickliga. Det gör att vi kan kontrollera matcherna och göra många mål, säger 01:an.

I senaste matchen vann man mot Lillån och i den matchen tycker Oliver Sandberg att man hade dippar men lyckades vinna.

– Den var delvis bra och dålig, vi bjöd in dem och var tvingade att gå ner på folk för att ta tre poäng. Matchen var inte vår bästa, jag tror att vi behöver hitta jämnheten i matcherna.

Närmast väntar Onyx på bortaplan. Ett Nyköpingslag som inte har fått någon vidare start på säsongen och ligger under nedflyttningsstrecket på tre poäng. Men det är också ett bra lag som man inte ska underskatta. Förra säsongens möte i Nyköping vann man med 6–3. Säsongen dessförinnan gick matchen till sudden.

– Det gäller att fortsätta hålla ett högt tempo och inte slappna av för att vi har vunnit de första matcherna. Vara stabila bakåt, skapa och göra mycket mål framåt, avrundar Oliver Sandberg.

Har man inte möjlighet att se matchen på plats sänds den på Allsvenskan TV