Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
ONYX
ONYX
Borta
Karlstad
KAR

KAFFE, KAKA, SJÄTTE RAKA!

4 november 2019 12:42
Allsvenskan HERR

Karlstad fortsätter att övertyga i säsongsinledningen. Borta mot Nyköpingslaget Onyx kom lagets sjätte raka seger. Matchen slutade 6–10 (2–2, 3–3, 1–5).


– Först och främst mötte vi ett bra spelande Onyx, dem var vassa i sina spelvändningar. Det är det tuffaste motståndet som vi har mött i år i serien, säger tränaren Niklas Hovivuori och fortsätter; – I de två första perioderna hade vi lite dåligt tålamod med bollen och bjöd på lite för mycket spelvändningar. I den tredje höjde vi oss och hittade tillbaka till vårt spel. Då var vi mycket bättre än Onyx. – Vi förtjänade att vinna, men det var inga enkla poäng.

Anton Vestlund hade en fin eftermiddag i Nyköping och svarade för fyra av målen (två passningar också), forwarden är nu uppe i 14 mål (15 på förbundets sida, men ett av målen är egentligen Adam Collings, Lockerud hemma) och 5 pass på de inledande sex matcherna. Adam Colling gjorde två mål och spelade fram till fyra, Tom Colling två plus ett, Jesper Johansson ett plus två och Simon Sjögren ett mål.

I poängligan ligger Adam i topp på 24 poäng, tätt följt av Anton Vestlund 20 poäng. Tom Colling hittar vi på femteplats, 17 poäng.

• Nu är det ett tag tills nästa match, Lindås borta, 16 november. Hur ser schemat ut tills dess?

– För oss blir det två viktiga veckor att kunna träna på bra och utveckla vårt spel. Det är skönt att ha en ledig helg utan innebandy (9-10 november, helgen som kommer), annars det är hård träning som gäller, berättar finnen.

• Om vi summerar de första sex matcherna. Hur lyder din analys?

– Vi är i början på en fin resa. – Vi har tagit mycket poäng, men måste bli bättre i spelet varje vecka. Vi kan inte titta på tabellen och tycka att ”det går bra nu, det räcker”, istället måste vi jobba hårdare varje dag och göra saker bättre dag för dag. Men den inställningen och mentaliteten kan vi fortsätta och utvecklas och bli bättre.

• 51 mål på sex matcher, endast 24 insläppta, endast kommande motstånd Lindås har släppt in färre mål i de båda allsvenska serierna. Vad är nyckeln till så få insläppta?

– Ödmjukt jobb. Alla vill jobba hårt i defensiven, vinna närkamper och täcka skott. – Sen har vi två bra målvakter. När alla stämplar in på det defensiva jobbet varje dag, då släpper vi in få mål.

Närmast väntar som sagt Lindås på bortaplan. En match som spelas lördag den 16 november, 16:00. Lindås hittar vi på en tredjeplats med 13 poäng, fem poäng färre än Karlstad som har 18. Den närmaste matchen hemma är emot IBF Örebro, onsdag den 20:e november, 19:00, Colorama Arena.