Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Örebro
ORE

Två matcher denna veckan och vi startar med Örebro!

18 november 2019 22:15
Allsvenskan HERR

Nu på onsdag väntar ett hett möte för Karlstads herrar när man på hemmaplan tar sig an IBF Örebro i en på förhand förväntad toppmatch. Bägge lagen kommer ifrån den senaste omgången med varsin förlust.


– Framförallt har jag varit väldigt het, det är kanske inget favoritlag att möta för egen del, säger Adam Colling och fortsätter; – Jag ser verkligen fram emot matchen och förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka efter Lindås och visa att vi är ett riktigt bra lag. – Här hemma ska inget lag komma och ta poäng av oss.

Forwarden Adam Colling saknades som bekant i den senaste matchen mot Lindås, streptokocker i början på veckan satte stopp för hans medverkan. Men hade det rört sig om kvalspel hade han kunnat medverka.

– Alla matcher är viktiga, men som du säger i ett kvalspel hade det säkert gått att spela. Samtidigt har vi två matcher till den här veckan och det kändes bättre att sikta in sig på dem istället för att riskera något och bli borta längre, berättar Adam Colling som hittills på sex matcher svarat för 14 mål och tio pass, 24 poäng och han toppar alltjämt allsvenskan södras poängliga.

• Hur var veckan som gick?

– Den var såklart seg i början. Jag var riktigt risig, det var inte kul. – Men jag fick penicillin och blev bättre och bättre. Det var ok emot slutet på den. Men jag kände någonstans att jag inte ville riskera att få bakslag, vi tog beslutet att stå över matchen, säger Adam Colling.

• Jag antar du såg matchen hemifrån, vad har du att säga om den?

– Lite svårt, vi fick en bra start och någonstans kände man att det såg bra ut. Sen tycker jag att vi blev lite väl passiva och försiktiga, vi hamnade inte rätt i försvarsspelet framförallt. Det utnyttjade dem, de är bra med boll och vi kanske gav dem lite väl mycket tid med boll.

– Det var jobbigt att se på, sen ska man inte dra för stora växlar av en match. Men det var väl tur, jag tycker att alla var dåliga samtidigt. Det är väl lika bra om det ska gå dåligt, då kan vi göra det ordentligt, säger Adam om matchen.

• Vad ska vi ha för tankar på matchen emot Örebro på onsdag?

– Först och främst är Örebro ett bra lag som har fått behålla många spelare från att man åkte ur SSL förra säsongen. De är bollskickliga och duktiga på att spela med boll.

– Men det känns någonstans som de inte tycker om det fysiska spelet, förhoppningsvis kan vi väl utnyttja att det blir en liten grinig match, det är något som passar oss. – Vi har många spelare som taggar till extra när det blir lite tjafs. Förhoppningsvis kan vi få matchbilden lite ditåt och försöka ha mer boll än vad vi hade i senaste matchen, samt spela vårt spel, avrundar Adam Colling.

Colorama Arena på onsdag, 19:00, IBF Örebro står för motståndet och vi ser helst dig på plats och hejar fram oss till tre nya poäng! Matchen ser man bäst live och biljetterna hittar ni Här till Höger (dator) och ovanför (mobil) Kan man inte vara på plats ser man matchen bäst på Allsvenskan TV