KAR

Fjärde raka segern kom igår borta mot Craftstaden.

21 oktober 2019 13:51
Allsvenskan HERR

Det blev en mål-snål historia som Karlstad till slut kunde vinna med 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)

– Jag tycker att vi kontrollerade hela matchen och hade mycket boll. Men vi satte inte dit våra lägen, 1–2 speglar inte alls matchen, säger Oskar Thorén som öppnade upp målskyttet i den första perioden.

Målet kom efter åtta minuter och det var Simon Sjögren som kom att spela fram honom. Anton Vestlund kunde nio minuter senare hitta fram till Adam Colling som gjorde 0–2. – Simon fick iväg ett skott som jag fiskade upp retur på och sköt tunnel på deras målvakt, berättar Oskar om målet.

Efter en mållös andraperiod kunde hemmalaget reducera i den tredje perioden. Men närmare än så kom dem inte. Det ska sägas att Karlstad boxplay var 100 procentigt i matchen. Man drabbades av två utvisningar som man fixade.

I och med segern är KIBF det enda laget i allsvenskan södra som inte har förlorat efter fyra omgångar. Man toppar således serien på 12 poäng tätt följt av Fagerhult Habo, Lindås på nio poäng, på fjärdeplats hittar vi nykomlingen Nykvarn på sju poäng.

– Det var starkt av oss att vinna den här långa bortamatchen, vi tar med oss att boxplayet fungerade, annars tar vi inte med oss mycket, säger Oskar Thorén.

• 31 mål på den inledande fyra matcherna, endast 14 insläppta, ett snitt på 7,8 mål. Vad tror du att det beror på?

– Att vi har väldigt många bra spelare och att vi tävlar på träningarna, säger Oskar Thorén och ger ett plus till målvakten Victor Sjöstedt.

Närmast väntar femteplacerade Lillån IBK på hemmaplan på fredag. 19:00.

Noterbart är att Karlstad ligger tvåa i publikligan med ett snitt på 469 åskådare, leder gör Onyx på 653, Lillån har snittat 232 hittills och det är 36 mer än grannen IBF Örebro. Adam Colling toppar poängligan på 15 poäng, 10 mål och 5 assist, en poäng före Nykvarns Oscar Janthe, 4 + 10.