Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHI
Borta
Karlstad
KAR

Karlstad vinner efter knackig start

6 oktober 2019 18:29
SSL DAM

Underläge 3–2 inför den tredje perioden. Men Karlstad vände och vann den svåra bortamatchen mot Fagerhult Habo med 6–9 (2–0, 1–2, 3–7)


Första formationen levererade sju av målen. Anton Vestlund svarade för fyra, Tom Colling, Adam Colling och Jesper Colling ett mål vardera. Jesper Johansson noterades för ett och så fick vi se en spelare som fick göra sitt första allsvenska mål, Benjamin Middleton, född 2001.

– Hela vår första femma ska ha beröm, samtidigt var det roligt för Benjamin Middleton att få göra sitt första allsvenska mål.

Marcus Pontusson verkar trivas på parkett–golvet och svarade för en bra insats, säger tränaren Niklas Hovivuori.

• Hur var matchen?

– Det är en av seriens svåraste bortamatcher, en svårspelad parkett. Fagerhult vet exakt hur man ska spela och gör det bra. – Vi hade svårt att hitta vårt spel, vi skapade chanser och vann skottstatistiken med tio skott, men vi spelade inte tillräckligt enkelt och rakt. – Därför hade vi inte gjort mer än två mål efter andra perioden. Innan den tredje period bestämde vi oss för göra mer mål och då körde vi över Fagerhult. Vi visade stor styrka inom laget, säger Niklas Hovivuori.

Dessutom var det en styrka att klara av en fem minuters utvisning i den andra perioden. Fagerhult lyckades inte ta till vara på den möjligheten när Anton Vestlund fick sätta sig på botbänken.

Närmast väntar nykomlingen Lockerud Mariestad kommande fredag, den 11 oktober, 19:00. Mariestadslaget har inlett serien med en vinst, Lagan hemma 8–5, och en förlust, Nykvarn borta 9–2.

Vi noterar vidare från Fagerhult-matchen att Adam Colling spelade fram till fyra av målen, brodern Tom noterades för tre passningspoäng. Marcus Pontusson och Simon Sjögren stod för varsin framspelning. I och med segern så toppar Karlstad allsvenskan södra efter två omgångar på sex poäng, Lindås och Örebro som förra säsongen lirade i SSL kommer närmast, dem båda lagen har också två vinster. Fyra är Nykvarns IBF Ungdom på tre poäng.