Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Lockerud Mariestad
LOCK

Match mot nykomlingarna Lockerud som inte är helt okända för alla i laget!

9 oktober 2019 20:00
Allsvenskan HERR

Både backförvärvet Marcus Pontusson och målvaktsförvärvet Victor Sjöstedt vet hur det är att möta Lockerud Mariestad. Båda två har mött den allsvenska nykomlingen med Hagfors i division 1.


– Nu är det nog ett helt annat lag som vi möter mot vad det var när vi spelade mot dem då. Men det ska bli en spännande uppgift och roligt att se hur de står sig, säger Victor Sjöstedt.

Senaste gången det begav sig, säsongen 2016/2017, vann Lockerud Mariestad med 5–9 i Hagfors. Victor stod den matchen och Marcus Pontusson noterades för ett mål och två minuter på botbänken. Centern Eddie Nissen-Sandberg, numera i SSL-laget Jönköpings IK, gjorde tre av Lockeruds mål. En annan spelare, forwarden Andreas Blomqvist, gjorde ett mål. Han är kvar i fredagens motstånd och har på de två inledande matcherna svarat för ett mål och två framspelningar.

Nog om det.

• Hur har du upplevt säsongsinledningen?

– Som en säsongsinledning ska vara, vi letar lite grann och vi reder ut matcherna, men vi letar fortfarande efter formen, säger 27–åriga målvakten som närmast kommer ifrån seriekonkurrenten Craftstaden Oskarshamn.

• Hur var den senaste matchen mot Fagerhult Habo på bortaplan?

– Den var tuff, svårt på parketten. Fagerhult Habo gjorde det bra. – Sen tycker jag att vi tog dem på ork på slutet men även klass.

Vad Victor Sjöstedt framförallt kommer bidrag med till laget tror han på ett lugn men även mycket snack. – Jag har varit med ett tag, så mycket rutin som kommer. – Men jag kommer även att bidrag till att vi vinner matcher, det är därför jag har hoppat på det här tåget, säger Victor Sjöstedt.

• Vad ser du som dina kvalitéer på din position? – Stor och placeringssäker, kan bidrag offensivt med bra utkast, mycket snack.

• Om du fick beskriva din målvaktskollega Pontus Zarins?

– Vi är väl motsatserna till varandra, jag är stor och klumpig, han är lite mindre och smidigare än vad jag är. Han jobbar mer reflexsnabbt och är extremt bra där och jag åt andra hållet och sitter mer position.

Fredagens motstånd har inlett serien med en vinst, 8–5 i senaste matchen, hemma och en förlust i premiären borta mot Nykvarn, 9–2. • Vi undrade vad som blir viktigast att tänka på fredag?

– Jag tror att det viktiga blir att vi fokuserar på uppgiften och jobbar med vår prestation. Ta våra tre poäng och ser att prestationen vi gör ska leda oss längre fram i serien, avrundar Victor Sjöstedt.

Biljetter till matchen hittar du här till höger (dator) eller här ovanför (mobil) Har man däremot inte möjlihet att komma och kolla på matchen så sänds matchen på Allsvenskan TV

Fotnot: Forward: Dan Karlsson, Andreas Blomqvist, Andreas Blom, Jesper Kronenberg, Jesper Myrlund Back: Petter André var med och spelade i Lockerud Mariestad 2016/2017 när Marcus Pontusson och Victor Sjöstedt mötte dem med Hagfors.

Karlstad IBF har aldrig tidigare mött Lockerud Mariestad i seriesammanhang. Med andra ord blir matchen på fredag det första mötet lagen emellan i seriespel.