Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Lockerud Mariestad
LOCK

Storseger i dagens match mot Lockerud!

11 oktober 2019 22:06
Allsvenskan HERR

Karlstad hade verkligen lekstuga med IBK Lockerud Mariestad och man står "NU" på 29 gjorda mål efter tre spelade matcher. Självfallet en bra start på säsongen.


Sju olika målskyttar. Femton mål framåt. Karlstad hade det kul när man hemma besegrade nykomlingen IBK Lockerud Mariestad med hela 15–5 (8–1, 4–2, 3–2).

– Det är Linders (Jonas) mål, han kom upp längs kanten gjorde två gubbar och slängde in ett pass. Bollen studsade på någon fot och jag slog in den på volley, berättar målskytten Marcus Bofeldt om karriärens första allsvenska mål.

Karlstad hade verkligen lekstuga med IBK Lockerud Mariestad och man står på 29 gjorda mål efter tre spelade matcher. Självfallet en bra start på säsongen.

–I den första perioden var vi väldigt effektiva och jag tycker att vi hade spelet matchen ut, det var en rättvis seger, säger Marcus Bofeldt.

Adam Colling svarade för hela åtta mål i matchen. Han berömde Marcus och hans formation. – Jag tycker att han gör det jättebra, hela den kedjan gjorde det bra. Alla juniorer som har kommit upp tycker jag verkligen har visat framfötterna. – Det ser bra ut, jag ser en ljus framtid för Bofeldt, Oliver (Sandberg) och de andra, säger Adam Colling.

Karlstads andra mål gjordes av Anton Vestlund 2, Jesper Colling, Johan Uhlin, Simon Sjögren och Oliver Sandberg ett vardera.

• Vad är dina kvalitéer som spelare?

– Jag är offensiv, gillar att skjuta och hota, hela den biten, säger Marcus Bofeldt som har som mål att få så mycket speltid som möjligt. – Det är det jag siktar på. Sen såklart ju mer det går spela bättre och bättre. Men få speltid.

• Adam Colling åtta mål, vad säger man?

– Det är sjukt kul att se när han är i sån form och svarar för dem här matcherna, säger Marcus Bofeldt.

– Det är klart att det är jättekul, inte varje dag man gör åtta mål. Samtidigt får jag bra passningar, många mål är det bara att raka in, säger Adam om målen.

”Visar att man hör hemma i toppen”

– Jag tycker att vi har visat med dem här tre vinsterna att vi spelar bra och att vi är att räkna med, tycker Marcus Bofeldt.

Adam Colling fick sista ordet; – Det är kul, förhoppningsvis kommer han (Marcus Bofeldt) att göra flera mål nu när han har gjort ett. Det brukar vara så, kommer det in ett mål, lossnar det. Han gör mycket mål. – Antagligen kommer det att flyta på för honom. Kul.

Närmast väntar Craftstaden Oskarshamn på bortaplan, kommande helg. Karlstad kommer till den matchen med tre vinster i bagaget och ett bra självförtroende. Det svänger om årets upplaga.