Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Karlstad
KAR

Rönnby slutspelsklara - och flera målkalas

8 mars 2020 18:15
SSL Dam

Det spelades full omgång i SSL Dam under söndagen. Rönnby säkrade sin slutspelsplats via seger mot Warberg, och i övrigt blev det vinster för IKSU, Pixbo, Kais Mora, Endre, Malmö och Sirius.


Rönnby - Warberg 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

Mål Rönnby: Linnéa Nilsson, Therese Gustafsson, Josefine Hagström, Sandra Törnqvist

Mål Warberg: Sandra Hawerman, Amanda Johansson

Rubrikerna

– Rönnby slog tillbaka Warberg, och kopplade ett tidigt grepp om matchen. Linnéa Nilsson satte 1-0 redan efter femton sekunder, och det stod 2-0 efter första perioden och 3-0 efter den andra perioden. Rönnby vann till slut med 4-2.

– Rönnby har vunnit fem av sju matcher sedan Andreas Harnesk tog över som ny huvudtränare.

– I och med segern så säkrade Rönnby en slutspelsplats, och därmed är sju av åtta slutspelslag klara med två omgångar kvar att spela.

– Warberg åkte på tredje raka förlusten, men håller sin position i tabellen där man är tolva precis ovanför nedflyttningsstrecket. Dalen under strecket jagar och är två poäng bakom.

Pixbo Wallenstam - Karlstad 8-7 OT (2-1, 2-3, 3-3, 1-0)

Mål Pixbo: Mia Karjalainen 3, Cajsa Elm 2, Denisa Ratajova 2, Eliska Krupnova

Mål Karlstad: Amanda Berggren 2, Emma Dahlström, Linnea Juhlin, Frida Swahn, Luize Bilinska, Adina Augustsson

Rubrikerna

– Det blev en speciell och svängig match mellan Pixbo och Karlstad. Pixbo rann iväg till en 4-1-ledning i den andra perioden, och såg ut att gå mot seger. Då vände Karlstad på matchen via fem raka mål, och ledde med 6-4 efter knappt åtta minuter av den tredje perioden. Då slog Pixbo tillbaka och gjorde tre raka mål, där Eliska Krupnova skickade in 7-6 med knappa två minuter kvar. Karlstad lyckades dock bita tillbaka igen, och 7-7-kvitterade med bara 44 sekunder kvar. Till slut kunde Pixbo vinna med 8-7 efter övertid, sedan tremålskytten Mia Karjalainen avgjort.

– Mia Karjalainen fick ordentlig utdelning för Pixbo. Hon hade gjort åtta mål på 23 matcher innan idag, nu kom alltså tre mål i en och samma match av den finländska landslagsspelaren.

– Pixbo tog nionde raka segern och befäste andraplatsen i tabellen.

– Karlstad tog en pinne, men det räcker inte för att gå upp på en slutspelsplats. Laget är kvar som nia. Värmländskorna har samma poäng som åttan Nacka, men har sämre målskillnad.

Malmö - Nacka Wallenstam 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

Mål Malmö: Maja Ekström 2, Ellenor Bengtsson Wester, Ellen Rasmussen, Frida Mainz Olsson

Mål Nacka: Frida Svan, Ida Hultman

Rubrikerna

– Malmö slog tillbaka Nacka, men det var jämnt ett bra tag. Ida Hultman 2-3-reducerade för Nacka i slutet av den andra perioden, vilket skapade nerv inför den sista tredjedelen. Där sköt Maja Ekström dubbla mål, och såg till att Malmö kunde vinna med 5-2.

– Maja Ekström fortsätter att leverera som SSL-rookie. 17-åringens två nya mål innebär att hon är uppe på 26 mål den här säsongen, och med den noteringen är hon bäst i Malmö och nia i hela SSL:s skytteliga.

– Malmö stärkte upp femteplaten i tabellen, och är bara en pinne bakom fyran Endre inför de två sista omgångarna.

– Trots förlusten så behåller Nacka åttondeplatsen i tabellen och har således en slutspelsplats just nu. Nian Karlstad har samma poäng, men sämre målskillnad.

Endre - Dalen 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

Mål Endre: Terese Ahlqvist 2, Ellen Bäckstedt, Elin Roos

Mål Dalen: Julia Näslund, Elina Hirvi, Caroline Hansen

Rubrikerna

– Det blev tätt mellan Endre och Dalen. Det stod 1-1, 2-2 och 3-3 innan Endre till slut kunde avgöra. Tvåmålskytten Terese Ahlqvist satte matchavgörande 4-3 med bara 45 sekunder kvar att spela.

– Endres Ellen Bäckstedt gjorde ett mål och noterades för en assist, och har därmed gjort poäng i sjutton (!) raka matcher. Däremot blev Stephanie Boberg poänglös efter att innan dess gjort poäng i arton raka matcher.

– Endre fortsätter att vinna matcher. Laget har fyra raka vinster och femton segrar på de sexton senaste kamperna (bara torskat mot IKSU). I och med vinsten så befästes fjärdeplatsen i tabellen, en placering som är viktig eftersom den ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

– Dalen åkte på sjätte raka nederlaget och är kvar under nedflyttningsstrecket. Det skiljer två poäng upp till Warberg med blott två matcher kvar att spela.

IKSU - Täby 9-3 (1-0, 1-1, 7-2)

Mål IKSU: Veera Kauppi 4, Emelie Wibron 2, Oona Kauppi, Maja Viström, Amanda Delgado Johansson

Mål Täby: Julia Croneld, Linnea Wiregård, Lisa Carlsson

Rubrikerna

– IKSU vann mot regerande mästarinnorna Täby med stora siffror, men det var länge jämnt. Täby 2-2-kvitterade i början av den tredje perioden, och fick också in en 3-4-reducering, men IKSU öste på under de sista tio minuterna, gjorde fem raka mål och vann till slut med 9-3.

– IKSU:s Veera Kauppi är i en sanslös poängform. Den finländska världsstjärnan svarade för fyra mål och två assist mot Täby, och gjorde sex poäng för tredje matchen i följd. Matchen innan dess? Ja, då blev det fem poäng...

– IKSU är nära seriesegern. Umeå-laget toppar tabellen med fem poängs marginal, med blott sex poäng kvar att spela om.

– Täby har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och är kvar som sexa i tabellen.

Kais Mora - Jönköping 13-2 (5-0, 3-1, 5-1)

Mål Kais Mora: Moa Gustafsson 4, Anna Wijk 2, Malin Alkelöw 2, Johanna Hultgren 2, Jenna Saario, My Kippilä, Lisa Svarfvar

Mål Jönköping: Gabriella Strandberg, Micaela Lundmark

Rubrikerna

– Kais Mora hade inga problem att ta en klar seger mot Jönköping. Dalalaget sköt 1-0 redan efter drygt två minuter, hade 5-0 efter knappt tretton minuter och 7-0 efter halva bataljen. Till slut blev det en 13-2-vinst.

– Moa Gustafsson fortsätter ösa in mål. Forwarden satte fyra bollar mot JIK, och är trea i SSL:s målliga med sina 41 fullträffar. Hyfsad utveckling från ifjol då det blev 24 mål.

– Poängbäst i Kais Mora var Anna Wijk med totalt fem poäng (två mål, tre assist).

– Kais Mora blir minst trea i tabellen och har fortfarande chans på andraplatsen. Laget är tre pinnar efter Pixbo med två matcher kvar att spela.

– Jönköping åkte på sjunde raka förlusten. Det skiljer fyra poäng upp till åttondeplatsen med sex poäng kvar att spela om.

Skoghall - Sirius 3-5 (1-3, 1-0, 1-2)

Mål Skoghall: Mathilda Jannsson 2, Tilda Flodell

Mål Sirius: Klara Molin 3, Matilda Andersson, Amanda Ljunggren

Rubrikerna

– Sirius slog tillbaka Skoghall, men det satt ganska långt inne. Sirius ledde med både 2-0 och 3-1, men Skoghall åt sig tillbaka och kvitterade till 3-3 genom tvåmålsskytten Mathilda Jansson i början av den tredje perioden. Mitt i den tredje akten så sköt hattrick-skytten Klara Molin 4-3 för Sirius, och i slutminuterna fastställde Amanda Ljunggren slutresultatet till 5-3.

– Sirius-stjärnan Klara Molin svarade för sitt andra hattrick i år, och sitt andra hattrick på de fyra senaste hemmamatcherna.

– Sirius bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit, och drömmen om slutspel lever vidare. Uppsala-laget är tia i tabellen och är en pinne bakom åttan Nacka med två matcher kvar att spela.

– Skoghall kan i teorin rädda SSL-kontraktet, men det blir mer eller mindre omöjligt i praktiken. Laget är sist i tabellen och har sex poäng upp till Warberg med sex poäng kvar att spela om, och då har Warberg en målskillnad som är 71 (!) mål bättre.