Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Rönnby
RÖN

Dubbelhelg väntar för damerna under helgen

4 mars 2020 19:48
SSL DAM

Efter förra helgens vinst mot Sirius är det nu ett Karlstad IBF som har placerat sig i förarsätet till att knipa en av de sista slutspelsplatserna, men med 4 omgångar kvar av serien är det fortfarande mycket poäng kvar att spela om, och troligtvis kommer den tuffa kampen om slutspel leva ända in till den sista omgången.


En snabb anblick på tabellen visar att Karlstad i dagsläget innehar den 8:e placeringen i tabellen, vilket innebär den sista slutspelsplatsen. Helgens första motstånd Västerås Rönnby placerar sig just nu på 7:e plats i tabellen med 3 poängs marginal ner till Karlstad, det är alltså en klassisk ”6-poängsmatch” som spelas på fredag i Colorama Arena.

Tränaren Johan Libäck om fredagens match mot Västerås Rönnby:

-”Vi har en riktigt go känsla i laget som vi tar med oss in till slutspurten av grundserien nu. Förra helgens vinst mot Sirius bådade gott inför framtiden, där vi inledde ganska svagt men spelade upp oss rejält under matchens gång. Vi visade en grymt bra mental styrka att kunna vända matchen, och sen hålla bra kontroll under resterande del av matchen. Fredagens match mot Rönnby kommer såklart att bli en jämn och tuff drabbning, dom har fått ny energi sen sitt tränarbyte och gjort det bra i dom senaste omgångarna. Vi har en revansch att hämta hem efter höstens förlust mot dom, och vi är riktigt laddade för uppgiften. Rönnby ska åka hem efter matchen utan några poäng.”

På söndag väntar sen en tuff och spännande bortamatch mot serietvåan Pixbo Wallenstam ifrån Göteborg. Det är ett Pixbo som har gjort en stark säsong hittills, och som är en av favoriterna till att gå hela vägen till SM finalen i Globen. Senaste matchen lagen mellan slutade med en storförlust där Pixbo var ruskigt vassa, så det är troligtvis ett riktigt revanschsuget Karlstad även till denna match.

Johan Libäck om söndagens match mot Pixbo:

”- I förra mötet hittade vi inte riktigt rätt i vårt försvar, samtidigt som jag tycker att Pixbo var extremt effektiva vid sina lägen. Men vi har lärt oss mycket ifrån den matchen och vi kommer garanterat att kunna göra en mycket bättre match nu på söndag, än den vi gjorde senast mot dom. Vi har gjort bra resultat mot topplag under säsongen, så vi vet att vi har fina chanser att störa dom om vi har en bra dag och hittar rätt i vårt spel, och det kommer vi göra på söndag.”

Vi hoppas som vanligt på stort stöd ifrån läktarhåll vid hemmamatchen på fredag mot Västerås Rönnby, så kom dit och hjälp Karlstad att ta sig ett steg närmre slutspel. Fredagens match startar 19:00 i Colorama Arena, och biljetter finns att köpa här som vanligt. Kan ni inte se matchen på plats går det som vanligt att följa båda helgens matcher på SSL play eller direkt här under fliken SE MATCHEN.

FREDAGENS MATCH:

SÖNDAGENS MATCH:

Ses i hallen på fredag!