MORA

En riktigt bra prestation räckte inte hela vägen

24 februari 2020 09:13
SSL DAM

Matchen mellan Karlstad IBF och KAIS Mora kom att bli en riktigt jämn historia, precis som i höstas blev slutresultatet ett måls skillnad åt vinnande håll. I höstas var det Karlstad som knep segern, nu var det Mora som drog det längsta strået.

Matchen började i ett rasande tempo och Karlstad var det klart bättre laget i början av matchen, vilket också visade sig på resultattavlan då Karlstad redan efter ca 4 minuters spel hade en 2-0 ledning i matchen. Man kan säga att det verkligen var värmländskt inslag i den första perioden då samtliga målskyttar var just värmländskor- Amanda Berggren (2 mål), Frida Swahn (2 mål), samt Moras Alexandra Terner (1 mål) och Johanna Hultgren (1 mål). Första perioden slutade 4-2 till Karlstad, och det var Karlstad som klart var det bättre laget hittills.

Period 2 började också i ett rasande tempo där Mora kom ut riktigt piggt, men det var Karlstad som återigen hittade ett tidigt mål då Wilma Berggren via en kontring hittade nätet. Mora jobbade in sig mer och mer i matchen ju längre perioden gick, och knappade också in resultatmässigt då man hann göra 5-3 och 5-4 innan period 2 var till ända. En fortsatt jämn match där båda lagen skapade chanser i period 2, men där Mora var lite vassare i offensiven.

Period 3 skulle även det bli ett ordentligt ställningskrig där båda lagen skapade chanser fram och tillbaka. Det var dock Mora som gjorde matchens nästa mål då Anna Wijk sköt 5-5 vid tiden 06:52. Mora gjorde också nästa mål då man för första gången i matchen gick upp i ledning, Alexandra Terner hittade nät igen då hon satte dit 5-6 vid tiden 10:38. Men Karlstad skulle inte vika sig så enkelt, efter några bra målchanser för Karlstad hittade Linnea Juhlin en fristående Amanda Berggren som kunde raka in kvitteringen 6-6 vid tiden 13:11.

Perioden fortsatte i samma jämna spel där båda lagen verkligen försökte gå för att hitta ett avgörande. Det hann både bli ett kortare powerplay, boxplay och 4vs4 spel för Karlstad innan Mora hittade det snöpliga avgörande målet vid tiden 18:22. Karlstad försökte trycka på i slutet men Mora kunde spela av den sista tiden och knipa 3 poäng tillslut.

En helhjärtad insats ifrån samtliga Karlstadsspelare där vi visar oss från vår allra bästa sida under matchens gång. Vi faller med flaggan i topp, även fast det är riktigt surt med noll poäng ska vi ta med oss den bra prestationen som vi visar upp under matchen.

5 matcher återstår innan slutspelet drar igång, vi kämpar vidare. Också ett stort tack för allt stöd på läktarhåll vid dagens match, hoppas att ni kommer vid nästa hemmamatch igen!