Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Fredag
18 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Karlstad
KAR

Sjätte raka för Malmö - och viktig seger för Warberg

15 februari 2020 17:15
SSL Dam

Två matcher avgjordes i damernas SSL under lördagen. Malmö plockade sjätte raka segern efter en poängshow av Ellen Rasmussen och samtidigt så tog Warberg en nyckelseger i bottenstriden.


Malmö - Karlstad 9-5 (4-1, 2-2, 3-2)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 3, Tereza Urbankova 2, Madeleine Karlsson, Frida Mainz Olsson, Cecilia Di Nardo, Hanna Simonsson

Mål Karlstad: Adina Alfredsson 3, Amanda Berggren, Felicia Nordh

Rubrikerna

– Malmö tog en solid 9-5-vinst mot Karlstad på hemmaplan. Karlstad gjorde förvisso 1-0 i början av matchen, men innan den första perioden var över så hade Malmö vänt till en 4-1-ledning. Det greppet släppte sedan aldrig skånskorna, som såg till att ha en tämligen klar ledning under resten av matchen.

– Ellen Rasmussen gick som brukligt i bräschen för Malmö. Landslagscentern, som gjort poäng i alla omgångar i år, noterade tre mål och tre assist och med 56 poäng på 20 matcher så är Rasmussen ny ledare av poängligan.

– Formstarka Malmö tog sjätte raka segern och stärkte upp fjärdeplatsen i tabellen. Skånskorna är bara målskillnad från tredjeplatsen och har bara fyra pinnar upp till andraplatsen, men då har Kais Mora och Pixbo spelat en match mindre.

– Karlstad, som åkte på tredje förlusten på de fyra senaste matcherna, är åtta i tabellen och har alltså den sista slutspelsbiljetten just nu. Nian Jönköping (en poäng bakom), tian Sirius (två poäng bakom) och elvan Nacka (två poäng bakom) jagar, och har en match mindre spelad.

Warberg - Skoghall 6-2 (2-2, 1-0, 3-0)

Mål Warberg: Sandra Hawerman 2, Camilla Halldén, Jenny Dahl, Amanda Wetterström, Therese Arneson

Mål Skoghall: Fanny Kruse, Tilda Flodell

Rubrikerna

– Warberg besegrade Skoghall med 6-2, men det var tajtare än siffrorna indikerar. Det stod 2-2 efter den första perioden. I början av den andra perioden gjorde Sandra Hawerman 3-2 för hemmalaget, och i början av den tredje akten så utökade Amanda Wetterström till 4-2. De två sista målen kom sedan i slutminuterna.

– Sandra Hawerman gjorde dubbla mål för Warberg. Hon har nu gjort sex mål på de fyra senaste matcherna, och toppar lagets interna poängliga i överlägsen stil med 29 poäng.

– En nyckelseger för Warberg. Halländskorna, som kom till spel med fem raka förluster i bagaget, är under nedflyttningsstrecket men minskade nu glappet upp till Dalen från fyra till en poäng (men då har Dalen spelat en match mindre).

– Desto tyngre för Skoghall. Nykomlingen är sist i tabellen och har sju poäng upp till fast mark med bara sex matcher och 18 poäng kvar att spela om.