Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Skoghall
SKOG
Borta
Karlstad
KAR

Värmlandsderby i damernas SSL imorgon onsdag

14 januari 2020 12:24
SSL DAM

Imorgon är det dags för det andra mötet mellan lokalrivalerna Karlstad IBF och Skoghalls IBK i damernas Svenska Superliga. Faktum är att avståndet mellan lagens hemmaarenor endast är 6,07 kilometer (fågelvägen), så mer lokalderby än detta är sannerligen svårt att hitta!


Karlstad går in i derbyt med en suddenseger i ryggen ifrån den senaste matchen, där Nacka tillslut besegrades med 4-3 i sudden-death spel. Det innebär att Karlstad i dagsläget återfinns på en 10:e plats i tabellen, med totalt 17 inspelade poäng, och 2 poäng upp till slutspelsplats. Skoghall går in i derbyt med en förlust senast på bortaplan mot Mora, och totalt har man hittills under säsongen spelat ihop 8 poäng vilket också innebär 14:e och sista plats i tabellen. Men ett derby är alltid ett derby, och det kommer vara två lag som är riktigt laddade och hungriga att stå som segrare vid slutsignalen.

En spelare som ofta är van att ta mycket ansvar och bidra med mycket rutin är lagkaptenen Adina Augustsson. Adina gör nu sin 3:e säsong i KIBF-tröjan, där hon innan gjorde 4 säsonger i Rönnby. Vi har fått en pratstund med Adina inför onsdagens match:

Hur är känslan efter söndagens sudden-vinst mot Nacka?

  • Otroligt skönt! Hade såklart varit bättre med tre poäng men på det sättet vi hämtar upp ett underläge och sedan går ut och avgör i sudden var viktigt för vårt självförtroende.

Nu väntar ett hett derby mot lokalrivalen Skoghall, vad blir viktigt för KIBF att tänka på under matchen?

  • Vi känner oss trygga i vårt försvarsspel så det är viktigt att vi fortsätter bygga på det och den känslan. Spela stort och med tålamod så kommer målen komma.

Ett derby är ju alltid speciellt, ofta fulla läktare och bra fart på planen. Finns det något som är extra viktigt att tänka på som spelare inför en sån match?

  • Njuta! Finns inget roligare än att spela dessa matcher. In i bubblan och fokusera.

Vi önskar Adina och resten av laget ett stort lycka till inför morgondagens derby mot Skoghalls IBK.

Ett derby ses alltid bäst på plats, så se till att säkra upp din BILJETT HÄR. Vi behöver allt stöd vi kan få, så kom till Hammarö Arena och heja fram KIBF till 3 poäng. Om ni inte kan se matchen på plats går den som vanligt att följa på SSL PLAY

Matchstart 19:00 imorgon i Hammarö Arena, vi ses där!