Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Fredag
29 Nov 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Söndag
05 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 2 matcher
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 2 matcher
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 2 matcher
Onsdag
26 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Hemma
Skoghall
SKOG
Borta
Karlstad
KAR

Värmlandsderby i damernas SSL imorgon onsdag

14 januari 2020 12:24
SSL DAM

Imorgon är det dags för det andra mötet mellan lokalrivalerna Karlstad IBF och Skoghalls IBK i damernas Svenska Superliga. Faktum är att avståndet mellan lagens hemmaarenor endast är 6,07 kilometer (fågelvägen), så mer lokalderby än detta är sannerligen svårt att hitta!


Karlstad går in i derbyt med en suddenseger i ryggen ifrån den senaste matchen, där Nacka tillslut besegrades med 4-3 i sudden-death spel. Det innebär att Karlstad i dagsläget återfinns på en 10:e plats i tabellen, med totalt 17 inspelade poäng, och 2 poäng upp till slutspelsplats. Skoghall går in i derbyt med en förlust senast på bortaplan mot Mora, och totalt har man hittills under säsongen spelat ihop 8 poäng vilket också innebär 14:e och sista plats i tabellen. Men ett derby är alltid ett derby, och det kommer vara två lag som är riktigt laddade och hungriga att stå som segrare vid slutsignalen.

En spelare som ofta är van att ta mycket ansvar och bidra med mycket rutin är lagkaptenen Adina Augustsson. Adina gör nu sin 3:e säsong i KIBF-tröjan, där hon innan gjorde 4 säsonger i Rönnby. Vi har fått en pratstund med Adina inför onsdagens match:

Hur är känslan efter söndagens sudden-vinst mot Nacka?

  • Otroligt skönt! Hade såklart varit bättre med tre poäng men på det sättet vi hämtar upp ett underläge och sedan går ut och avgör i sudden var viktigt för vårt självförtroende.

Nu väntar ett hett derby mot lokalrivalen Skoghall, vad blir viktigt för KIBF att tänka på under matchen?

  • Vi känner oss trygga i vårt försvarsspel så det är viktigt att vi fortsätter bygga på det och den känslan. Spela stort och med tålamod så kommer målen komma.

Ett derby är ju alltid speciellt, ofta fulla läktare och bra fart på planen. Finns det något som är extra viktigt att tänka på som spelare inför en sån match?

  • Njuta! Finns inget roligare än att spela dessa matcher. In i bubblan och fokusera.

Vi önskar Adina och resten av laget ett stort lycka till inför morgondagens derby mot Skoghalls IBK.

Ett derby ses alltid bäst på plats, så se till att säkra upp din BILJETT HÄR. Vi behöver allt stöd vi kan få, så kom till Hammarö Arena och heja fram KIBF till 3 poäng. Om ni inte kan se matchen på plats går den som vanligt att följa på SSL PLAY

Matchstart 19:00 imorgon i Hammarö Arena, vi ses där!