Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Dalen
DAL

IBK Dalen på besök i 2019 års sista hemmamatch

27 december 2019 15:05
SSL DAM

På söndag kommer IBK Dalen ifrån Umeå på besök för ett spännande möte i damernas Svenska Superliga. Det är ett Dalen som i dagsläget huserar på nedflyttningsplats med 8 inspelade poäng på 12 matcher.


Men låt inte tabellen lura er allt för mycket, IBK Dalen är ett svårspelat lag att möta och spelar alltid med ett resolut och tight försvarsspel. För Karlstads del gäller det att koppla på inställningen direkt ifrån matchstart och vara redo att kriga för varje millimeter på planen under matchen.

En spelare som ofta uppvisar ett hårt jobb och grym inställning är tvåvägscentern Adina Alfredsson. Adina gör nu sin 4:e säsong i SSL truppen då hon anslöt inför säsongen 2016/2017. Adina har Sjöstads IF (Karlstad IBF Ungdom) som moderklubb, och har även representerat Skoghalls IBK i några säsonger.

Vi har kollat av läget med Adina inför söndagens match mot IBK Dalen:

Hur är känslan efter förra omgångens match mot Jönköping?

Riktigt surt faktiskt. Tyckte att vi skulle ha vunnit den matchen. Vi hade ändå bra spel och rull. Men vi liksom ger bort matchen på småsaker, tex genom lite fel i press, kontringar och inte fullt jobb hem, vilket känns riktig tråkigt.

Vad behöver KIBF fokusera extra på för att vinna matchen mot Dalen?

Att jobba tight i försvaret men samtidigt vara aggressiva, tex så som vi tydligt gjorde i matchen mot Mora. Dessutom måste vi fokusera på att hålla bollen inom laget och rulla boll, för då kommer spelet och målen att komma automatiskt.

Vad tycker du om din egen säsong såhär långt?

Sådär, är en ganska jämn spelare men jag känner att jag kan mycket mer och tycker inte riktigt att jag får ut det jag är bra på. Men det är bara att hoppas på att det släpper och jobba ännu hårdare!

Vi önskar Adina och resten av laget ett stort lycka till i matchen mot IBK Dalen!

Vi hoppas också på ett stort stöd ifrån läktarhåll, så ta med dig hela familjen och massa vänner och kom och stötta fram Karlstad till en vinst i matchen! Matchen drar igång kl 13:00 på söndag (29/12), i Karlstad Innebandyarena.

Biljetter till matchen finns att hitta HÄR

Och kan ni inte följa oss på plats går det som vanligt att se matchen via SSLplay.

Vi ses på söndag!