Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 2 matcher
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 2 matcher
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 2 matcher
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Sirius
SIR

Snöplig sudden förlust mot Sirius

16 november 2019 19:19
SSL DAM

Matchen mellan KIBF-Sirius var på förhand upplagt för en jämn drabbning mellan två lag i tabellens mittskikt, och jämnt skulle det också komma att bli.


Period 1 hann knappt börja innan 1-0 till KIBF var ett faktum, då Luize Bilinska hittade nätet vid tiden 00:23 genom ett fint avslut ifrån distans. Assisten kom ifrån lagkaptenen Adina Augustssons klubba. Det blev inget mer mål under den första perioden åt något håll. En spelmässigt jämn period där både KIBF och Sirius skapade några halvchanser.

I starten av period 2 var det Sirius som tog över spelet en del, och framförallt hittade en del bra lägen via farliga kontringar. Men Jessica Rolf i Karlstadkassen stängde igen på ett bra sätt. Vid tiden 05:24 var det just Jessica Rolf som hittade ett fint utkast till en fristående Frida Swahn som på ett säkert sätt satte dit 2-0 till Karlstad. Efter målet tog Karlstad över spelet mer och mer, och hade fin kontroll under matchen. Vid tiden 18:35 tilldöms Sirius ett tveksamt frislag framför Karlstadmålet, där man också lyckas få in 2-1 målet, målskytt där för Sirius var Klara Molin.

2-1 till Karlstad inför den avgörande och sista perioden var utgångsläget. Det blev en period där Sirius förde det mesta av spelet, men där Karlstad försvarade sig riktigt bra och skapade många bra lägen genom kontringar. 17:33 tog Sirius time-out och plockade då ut sin målvakt med lite mer än 2 minuter kvar på klockan. Karlstad gjorde under dessa två minuter en riktigt bra försvarsinsats och hade flera lägen till att kontra in bollen i öppet mål, men istället var det Sirius som tillslut tryckte in 2-2 målet med endast 1 sekund kvar på matchklockan. Riktigt tungt, där marginalerna var klart på fel sida för Karlstad.

I sudden-death spelet var det Sirius som hade mest energi, och vid tiden 02:51 avgjorde Sofie Paulsson som gav Sirius den extrapoängen i matchen.

En riktigt sur förlust i slutändan där marginalerna inte var på Karlstads sida i denna match. Men Karlstad gör en stark försvarsinsats under matchen, tyvärr saknas den lilla extra skärpan i det offensiva spelet idag. Det är alltid surt att förlora en såhär jämn match, men vi tar med oss dom positiva delarna ifrån matchen och fokuserar på att rätta till det som idag gick snett framöver. Många matcher återstår av serien.

Nästa helg väntar en tuff dubbelhelg då Rönnby väntar på fredag på bortaplan, och på söndag är det dags att möta Pixbo på hemmaplan. Vi laddar nu om och fokuserar framåt!