Stark vinst mot KAIS Mora på bortaplan

10 november 2019 19:31
SSL DAM

Efter 4 matcher utan vinst var det dags att möta KAIS Mora på bortaplan. En på förhand tuff match mot förra säsongens silvermedaljörer, som hittills under denna säsongen vunnit samtliga av sina matcher i SSL.

Det var ett riktigt piggt Karlstad som öppnade matchen bäst med ett riktigt starkt försvarsspel, och vassa kontringar framåt. Det var just på en kontring som Sara Dahlström hittade nätet vid tiden 13:59. Mora hann att kvittera innan period 1 var slut, även det via en kontring då Anna Wijk satte dit 1-1 vid 16:31.

I den andra perioden var det Karlstad som började piggast och vid tiden 4:14 hittade Amanda Berggren 2-1 på ett fint långskott. Perioden fortsatte i samma form där det var Mora som var lite mer spelförande, men det var Karlstad som skapade dom hetaste lägena via kontringar. Det var dock Mora som hittade matchens nästa mål då Moa Gustafsson gjorde 2-2 på pass av Anna Wijk vid tiden 05:59. Vid 12:43 tog Mora ledningen för första och enda gången, målskytt denna gång var Kils-tjejen Alexandra Terner. I totalt 21 sekunder höll Mora ledningen i matchen, tills Linnea Juhlin kvitterade till 3-3 via en kontring. Det var då likaläge inför den sista och avgörande perioden.

I period 3 var det återigen jämnt där Mora var lite mer spelförande, men Karlstad som spelade ett väldigt starkt försvarsspel och med vassa kontringar. Vid tiden 06:50 blev Sara Dahlström utvisad 2 minuter, vilket innebar powerplay för Mora. Men det var inte Mora som lyckades leverera nästa mål, i boxplayspel kontrade Frida Swahn in 4-3 målet vid tiden 08:28, som också kom att bli det avgörande målet.

I matchens sista minuter var det ett Karlstad som spelade ett riktigt uppoffrande försvarsspel och höll Mora utanför riktigt bra. Tack vare det, samt ett fantastiskt bra målvaktsspel av Kajsa Rysjö-Edman under hela matchen gav Karlstad segern i slutändan. Riktigt starkt och imponerande av samtliga.

Nu njuter vi av segern, och laddar om ordentligt till nästa vecka då en ny viktig match väntar då Sirius kommer på besök till Colorama Arena på lördag. Matchen drar igång 13:00 på lördag, vi ses väl där?