Fredag
04 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Fredag
11 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Fredag
25 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 2 matcher
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 2 matcher
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Fredag
29 Nov 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Söndag
05 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 2 matcher
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Karlstad
KAR

GAMEDAY och vi har fått en intervju inför matchen med Clara Ekenström

26 oktober 2019 12:28
SSL DAM

Telge-bördige forwarden Clara Ekenström är inne på sin andra säsong i Karlstad. Under första säsongen lyckades hon kliva fram i de viktiga matcherna och leverera. Det vart fyra mål mot Warberg, tre mot Örnsköldsvik, två mot Göteborg. Den här säsongen gjorde hon tre mål borta mot nykomlingen Nacka Wallenstam.


– När jag tänker tillbaka på dem matcherna, känner jag att jag har kom upp i luckor där jag ska komma upp lätt och gjorde mål på dem. – Jag och min femma hittade varandra bra, berättar forwarden som är inne på sin tredje säsong i SSL.

Vi pratar om att kliva fram i ”måste”-matcher, som det var förra säsongen och viljan att göra sitt bästa.

– I varje match vill man kliva in och göra sitt bästa, det man är bra på, göra poäng och mål. Man kanske tänker extra på det i måste-matcherna, säger Clara Ekenström.

• Hur har du upplevt de fyra första matcherna?

– Väldigt bra, Täby i den första omgången tycker jag att vi spelade bra. Vi gjorde det som vi hade tränat på under träningsveckan.

– Jag upplever det som att vi har kommit in bra, sen mötte vi IKSU, de är riktigt duktiga. Vi har även förlorat mot Endre med udda-målet. Men jag tycker ändå att vi har startat bra, det är bara att köra på nu.

– Som lag är vi fortfarande lika taggade och vi vill det här. Vi vill komma till slutspel och köra på där också, menar Clara Ekenström.

• Vad är det som gör att ni lyckas ta er till slutspel den här säsongen?

– Det känns som vi är mer där än förra säsongen, det känns som alla verkligen vill i år på ett annat sätt. – Vi vet vad som krävs, det går inte att gå in halvdant i vissa matcher och perioder, man måste vara där hundra procent hela tiden. Alla vill det här, det är ett mer taggat Karlstad, du har inställningen, säger Clara Ekenström som har på 57 SSL-matcher producerat 25 mål, 13 passningar, 38 poäng.

– Första säsongen i Karlstad, det var nytt, nytt lag och stad. I år känner jag mig mer hemma. Jag känner mig mer trygg i laget, då kan jag få fram/ut det som jag är bra på.

• Vilka är dina kvalitéer/styrkor? – Skotten, spelsinnet. – Jag lägger bra passningar, kommer upp i bra ytor. Rätt timing.

Clara Ekenström är också imponerad över de nya spelarna från division 1. Sättet som dem tar för sig i laget och att man är totalt orädda. – Dem har verkligen tagit stora kliv, tagit för sig och är dessutom inte rädda. – Dem har kommit upp och varit bra. – Sen behöver vi den energi och glädjen som dem bidrar med, de passar in bra i laget, avrundar Clara Ekenström."

Dagens match mot Warberg ser man på SSL PLAY