IKSU

Tung förlust mot ett suveränt IKSU

13 oktober 2019 16:56
SSL DAM

På lördagseftermiddagen inkasserades säsongens andra förlust för damerna då IKSU vann med hela 9-0 i Colorama Arena. Det var ett IKSU som startade väldigt piggt och drog upp ett rejält tempo i matchinledningen, något som KIBF hade svårt att hänga med i. 0-5 till IKSU var resultatet efter den första perioden.

I den andra och tredje perioden var det ett helt nytt KIBF som var på planen, med mycket mer energi och aggressivitet i försvarsspelet. Ändå var det IKSU som tillslut vann med 9-0 när slutsignalen ljöd.

Assisterande tränaren Johan Libäck om matchen: ”Vi hade pratat inför matchen om vikten av att spela tufft och tight i vårt försvarsspel, ändå är vi alldeles för passiva i den första perioden och det nyttjar IKSU till fullo. I den andra och tredje perioden presterar vi mycket bättre, mycket tack vare att vi hittar rätt i försvaret på ett helt annat sätt än i den första perioden.

Surt såklart att inte göra några mål framåt. Vi skapar en del lägen offensivt men är lite för uddlösa när lägena uppstår. Tillskillnad mot IKSU som är extremt effektiva och vassa när lägen uppstår, och det är ett ruskigt bra lag som är svårstoppade när dom får flow i sitt spel. Vi får ta lärdom av detta och blickar framåt mot kommande matcher”.

I kommande vecka är det speluppehåll i SSL, vilket innebär att nästa SSL match spelas lördag den 26 oktober på bortaplan mot Warberg.

Det är dock inte helt spelledigt för damerna nästa vecka, det väntas en DM kvartsfinal på torsdag mot Grums IBK på bortaplan. Matchen drar igång 19:45 i Grums sporthall, hoppas att vi ses där!