KAR

Säsongens första förlust för damerna.

7 oktober 2019 10:00
SSL DAM

På söndagen inkasserades säsongens första förlust för damerna då Endre IF drog det längsta strået och vann med 7-6.

I den första perioden var det Endre som var det spelförande laget, men det var KIBF som gjorde matchens första mål genom Wilma Berggren. Efter målet vaknade Endre till ordentligt och tog över det mesta. Vid tiden 13:01 gjorde Endre 3-1 och hade vänt helt på matchen. Det var fortsatt Endretryck i slutet av perioden, men vid tiden 16:00 gjorde Frida Swahn mål och fastställde resultatet 3-2 inför den andra perioden. Ett ganska orättvist resultat utifrån matchbilden då Endre mycket väl hade kunnat gjort ytterligare några mål i den första perioden.

Snacket i omklädningsrummet var att vi behövde vakna till ordentligt, och hitta tillbaka till vårt trygga försvarsspel om vi skulle ha en chans att vinna matchen, och det lyckades vi med klart i den andra perioden. KIBF vann den andra perioden med 2-1 genom mål av Adina Alfredsson och Luize Bilinska, och ställningen var 4-4 inför den tredje och avgörande perioden.

Med en god känsla inför den tredje perioden startade KIBF stabilt, och matchen stod och vägde rejält i början av den tredje perioden. Tid 08:21 var det Endre som lyckades ta ledningen genom ett fint avslut av Sara Steen. KIBF-tjejerna svarade dock upp bra på målet, och i bytet efter gjorde Adina Alfredsson sitt andra mål för dagen, vilket innebar 5-5 på resultattavlan.

Matchen stod återigen och vägde åt båda hållen där KIBF var nära några gånger att ta ledningen, men återigen var det Endre som tog ledningen i matchen då Ellen Bäckstedt vid tiden 15:53 pricksköt in 6-5 till Endre. KIBF jagade kvittering återigen genom att sätta en högre press, vilket Endre och Ellen Bäckstedt drog nytta av och kunde göra 7-5 vid tiden 17:53. Efter det målet spelade KIBF utan målvakt för att försöka hämta ikapp, och KIBF lyckades få in ett mål innan slutsignal då Frida Swahn 19:32 reducerade till 7-6. Efter målet skapades några halvchanser, men Endre försvarade sig bra och vann tillslut med 7-6.

Surt att åka hem med 0 poäng ifrån denna match då vi är nära att hämta ikapp i slutet. Men vi tar lärdom av denna förlust, och ser till att förbättra vissa delar till nästkommande matcher som behöver bli bättre.

Nu blickar vidare framåt och förbereder oss inför nästa match som är mot IKSU på hemmaplan, det blir en inspirerande utmaning!

Matchen spelas på lördag i Colorama Arena, och den drar igång 16:00. Vi ses där!