Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Skoghall
SKOG

Amanda Berggren är redo att bli matchvinnare i årets hetaste derby!

4 oktober 2019 09:00
SSL DAM

Amanda Berggren är inne på sin tredje säsong i SSL med Karlstad. Hon anslöt från Hagfors på lån under 2016/2017, 2017/2018 blev det en permanent flytt.


– Poängmässigt blev det mer poäng förra säsongen än den första. Den första var man ny i SSL och hade inga krav på sig själv. Jag gick inte och tänkte att jag skulle göra en massa poäng, men förra säsongen tog jag mer ansvar och tog för mig mer, säger Amanda Berggren och fortsätter;

– När det väl släpper loss, flyter det på. Utvisningsminuterna är inget jag är nöjd med, det har jag pratat en hel del med tränarna om och det är något jag jobbar på. Det var oftast som förra säsongen att man blev hetare och tog för sig mer och gick in hårdare i duellerna, då kom utvisningarna. Jag hoppas på mindre den här säsongen.

Amanda Berggren har som sagt ett förflutet i Hagfors, som under många säsonger har hört hemma i allsvenskan. Där har hon varit med och mött Skoghall och faktiskt avgjort ett av mötena. Hemma i Hagfors 20 november 2015, matchen gick till förlängning och där passade numera Skoghallspelaren Mathilda Jansson fram Amanda.

– Jag och Mathilda spelade tillsammans där i Hagfors och vi hittade varandra lätt, visste vad vi skulle göra och kände vart den andra spelaren var på planen. – Jag minns matchen och det var häftigt. Ett derby är ett derby, hett, det är svårt att få ett avslappnat lugnt spel. Jag tror som våra tränare har sagt nu, att dem som vill mest vinner, säger Amanda som lade in det avgörande målet i bortre.

Senaste gången två värmländska klubbar möttes i högsta serien, vann Munkfors över Karlstad i Karlstad, 3–4. Det var säsongen 2002/2003. – Det var riktigt häftigt att Munkfors som är sådan liten ort har varit i elitserien. Riktigt häftigt, ser man på spelarna som var i det laget, var det är det spelare som har varit på andra ställen i Sverige på senare år, berättar Amanda som från början kommer ifrån Munkfors.

Vi har spelare som Camilla Jordansson, Sandra Håkansson, Charlotte Holt, Sofia Nilsson, Ann-Sofie Falk, Karin Hallberg för att nämna några.

• Vad tar ni mer er till matchen mot Skoghall?

– Vårt försvarsspel som har varit riktigt bra i de två första matcherna. Fortsätta våga gå på avslut, vårda bollen, hålla i den, var det spelförande laget, säger Amanda och kommer in på en annan bakomliggande orsak. – Vi har haft ett mycket bra kontringsspel den här säsongen, vi går mycket rakare på mål. – Sen har vi haft en energi i laget som har varit riktigt bra. Bra uppladdningar inför varje match, vi vill verkligen vinna, även mot lag som Täby. Vi har gått in med den inställningen, vi ger oss aldrig, säger Amanda Berggren. Hon nämner att det gäller verkligen att ge hundra procent i varje byte/duell oavsett motstånd. – Jag tycker att vi har haft ett bra känsla i laget.

Det mesta tyder på publikrekord idag. Något som Amanda Berggren ser fram emot. – När man hör publikrekord, blir man liksom va?! – Vi sitter i Colorama Arena. Det ska bli jättekul och häftigt att få vara med om en sådan match. Jag tror på bra tryck i hallen, hälften Skoghall och hälften Karlstadpublik.

• Hur laddar du upp inför matchen?

– Hem ikväll (läs onsdag), äter, sover ut ordentligt, samma imorgon (torsdag). Jag tog faktiskt ledigt på fredag. Då får jag en liten sovmorgon. – Sova ut, äta och dricka ordentligt, men framförallt sömnen. Att man är utvilad på matchdagen och känner sig pigg och alert i benen, avrundar Amanda Berggren.

Fakta: Amanda Berggren 2016/2017-2019/2020 58 grundseriematcher. 33 mål. 39 passningar. 72 poäng. 39 utvisningsminuter

Matchen den följer man bäst på plats i en fullsatt Karlstad Innebandy Arena! Annars ser man matchen via SSL PLAY Eller följer resultatet och händelseförloppet via Karlstad innebandys twitter!