Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Fredag
04 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Fredag
11 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Fredag
25 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 2 matcher
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 2 matcher
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Fredag
29 Nov 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Skoghall
SKOG

Vinst framför rekordpublik i Värmlandsderbyt mot Skoghalls IBK!

5 oktober 2019 10:00
SSL DAM

Vilken kväll det blev i Colorama Arena, vinst med 4-1 mot Skoghall samt nytt publikrekord vid en dammatch i Värmland. Stort tack till ni alla 960 personer som kom och hejade på oss!


Matchen då, period 1 startade i ett rejält derby-tempo där det var Skoghall som tog taktpinnen omgående i matchen och skapade några halvchanser i inledningen. Ju längre perioden gick lade sig dom eventuella derbynerverna hos KIBF spelarna, och 09:31 pricksköt Frida Swahn på en kontring in 1-0 bakom Mossberg i Skoghallsmålet. Första perioden innehöll inget mer mål, mycket tack vare två riktigt bra målvakter i bägge målburarna.

Period 2 hann knappt börja innan Fanny Kruse kvitterade till 1-1 genom en tilltrasslad situation framför KIBF-målet, och det var Skoghall som i inledningen av period 2 fortsatte att skapa tryck i anfallet. Det var dock Karlstad som gjorde matchens nästa mål, då Lisa Rengärde ifrån backposition hittade nätet bakom Mossberg i Skoghallsmålet. 2-1 var ett faktum. Det målet gav KIBF tjejerna enorm energi, och några minuter senare kom även 3-1 målet, målskytt Frida Swahn assisterad återigen av Luize Bilinska. Period 2 avslutades med att Robyn Sundman blev utvisad 2 minuter, ställningen var därmed 3-1 inför den sista och avgörande perioden.

I period 3 var det inget snack om saken vilket lag som skulle ta hem denna match. Karlstad dominerade den tredje perioden fullständigt, där ett boxplay först avklarades på ett galant sätt. Resterande del av perioden präglades av ett stort lugn och tålamod med bollen, där Skoghall aldrig var riktigt nära att hämta ikapp. Det blev ytterligare ett KIBF mål i den sista perioden, vilket också fastställde slutresultatet 4-1 till Karlstad. Målet gjordes av Carolina Karlsson,och assisten kom från Adina Augustsson.

Linnea Juhlins tankar om derbysegern mot Skoghall: Jag tycker att vi kontrollerar matchen från start. Vi har en liten svacka i andra perioden där Skoghall får komma igenom med flera skott och bjuder in dom lite i matchen. Men vi studsar tillbaka och tar tillbaka kommandot igen, och sista perioden tycker jag känns väldigt avslappnad från vår sidan vi spelar med stort tålamod och rutin, så jag tycker vi vinner välförtjänt.

Vi njuter av segerns sötma ett kort tag nu, och laddar om inför morgondagens match mot Endre IF. En på förhand tuff bortamatch mot ett topptippat Endre, men där vi ska göra allt för att åka hem med 3 nya poäng tillbaka till Värmland!