Tisdag
09 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Tisdag
16 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Onsdag
24 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Skoghall
SKOG

Vinst framför rekordpublik i Värmlandsderbyt mot Skoghalls IBK!

5 oktober 2019 10:00
SSL DAM

Vilken kväll det blev i Colorama Arena, vinst med 4-1 mot Skoghall samt nytt publikrekord vid en dammatch i Värmland. Stort tack till ni alla 960 personer som kom och hejade på oss!


Matchen då, period 1 startade i ett rejält derby-tempo där det var Skoghall som tog taktpinnen omgående i matchen och skapade några halvchanser i inledningen. Ju längre perioden gick lade sig dom eventuella derbynerverna hos KIBF spelarna, och 09:31 pricksköt Frida Swahn på en kontring in 1-0 bakom Mossberg i Skoghallsmålet. Första perioden innehöll inget mer mål, mycket tack vare två riktigt bra målvakter i bägge målburarna.

Period 2 hann knappt börja innan Fanny Kruse kvitterade till 1-1 genom en tilltrasslad situation framför KIBF-målet, och det var Skoghall som i inledningen av period 2 fortsatte att skapa tryck i anfallet. Det var dock Karlstad som gjorde matchens nästa mål, då Lisa Rengärde ifrån backposition hittade nätet bakom Mossberg i Skoghallsmålet. 2-1 var ett faktum. Det målet gav KIBF tjejerna enorm energi, och några minuter senare kom även 3-1 målet, målskytt Frida Swahn assisterad återigen av Luize Bilinska. Period 2 avslutades med att Robyn Sundman blev utvisad 2 minuter, ställningen var därmed 3-1 inför den sista och avgörande perioden.

I period 3 var det inget snack om saken vilket lag som skulle ta hem denna match. Karlstad dominerade den tredje perioden fullständigt, där ett boxplay först avklarades på ett galant sätt. Resterande del av perioden präglades av ett stort lugn och tålamod med bollen, där Skoghall aldrig var riktigt nära att hämta ikapp. Det blev ytterligare ett KIBF mål i den sista perioden, vilket också fastställde slutresultatet 4-1 till Karlstad. Målet gjordes av Carolina Karlsson,och assisten kom från Adina Augustsson.

Linnea Juhlins tankar om derbysegern mot Skoghall: Jag tycker att vi kontrollerar matchen från start. Vi har en liten svacka i andra perioden där Skoghall får komma igenom med flera skott och bjuder in dom lite i matchen. Men vi studsar tillbaka och tar tillbaka kommandot igen, och sista perioden tycker jag känns väldigt avslappnad från vår sidan vi spelar med stort tålamod och rutin, så jag tycker vi vinner välförtjänt.

Vi njuter av segerns sötma ett kort tag nu, och laddar om inför morgondagens match mot Endre IF. En på förhand tuff bortamatch mot ett topptippat Endre, men där vi ska göra allt för att åka hem med 3 nya poäng tillbaka till Värmland!