KAR

Vinst mot nykomlingarna Nacka Wallenstam IBK!

28 september 2019 19:12
SSL DAM

Säsongens andra seger inkasserades idag på bortaplan mot nykomlingen Nacka Wallenstam IBK. En på förhand tuff match, där Nacka visade ifrån start att detta är tufft lag som kommer göra det surt för många lag under säsongen.

Första perioden är relativt jämn, men det är KIBF som är lite vassare och som också får utdelning i form av mål. 2-0 till KIBF var ställningen inför andra perioden.

Period 2 var uppdelad i två delar, där KIBF dominerade helt i dom första 10 minuterna, och där Nacka dominerade helt i dom sista 10 minuterna. Ställningen inför den sista perioden var 5-4 till KIBF, men Nacka visade enorm vilja vilket ställde till det en del för KIBF.

I period 3 är det helt och hållet KIBF dominans där rutinen spelar ett stort avgörande. Nacka försöker trycka framåt, men det är KIBF som vinner sista perioden med hela 4-0, och tillslut vinst med 8-4 i matchen.

Lagkapten Adina Augustsson om matchen: Starkt av oss att göra en riktigt bra sistaperiod igen. Dom får mycket energi när dom börjar hämta ikapp i andra perioden, men överlag en stabil match.

Huvudtränaren ”Kim” instämmer med Adinas tankar: Vi gör en riktigt bra förstaperiod och en riktigt bra sistaperiod. Vi tappar energi i andra perioden samtidigt som dom får mycket energi genom sina mål. Det är väldigt starkt av oss att knyta ihop säcken i sista perioden.

Skönt och starkt att plocka med oss 3 poäng hem ifrån Nacka. Det är en motståndare idag som verkligen visar att man kommer göra allt för att hänga kvar i SSL, många lag kommer få det tufft med den energin och fart som Nacka stundtals visar upp under dagens match.

Nu blickar vi vidare mot kommande dubbbelvecka där vi på fredag spelar derby mot Skoghalls IBK, och på söndag bortamatch mot Endre IF. Vi kämpar vidare!