TÄBY

Vinst mot regerande svenska mästarinnorna Täby FC i öppningsmatchen!

21 september 2019 10:17
SSL DAM

Fredagskväll i Colorama Arena med regerande svenska mästarinnorna som motståndare i årets premiärmatch. Det var på förhand upplagt för en spännande och tuff drabbning, där Täby ansågs av många som storfavorit i matchen. Sen spelschemat blev presenterat i början av sommaren har laget gått och väntat på denna match, och det var ett riktigt laddat KIBF-gäng som var redo att ge allt för att skrälla till det rejält i denna SSL premiär.

Första perioden hann knappt börja innan den högerfattade prickskytten Luize Bilinska genom ett frislag hittade nätet bakom Täbymålisen Alexandra Durling. 1-0 var ett faktum. Nästkommande 10 minuter i matchen var jämna, där chanser skapades åt båda håll. När matchklockan stod på 10:59 kvitterade Täby genom en tilltrasslad situation framför KIBF-målet, där Agnes Wiklund blev målskytten. Ett riktigt ”skitmål”. Periodens sista del påminde mycket om den första, jämnt spel där Täby hade lite mer boll men KIBF kontrade bra. 18:05 gjorde Täby 1-2 i en situation där KIBF försvaret tappade fokus för ett ögonblick, vilket Täby utnyttjade direkt.

Trots underläge inför andra perioden var känslan bra, men att vissa saker behövde göras bättre till nästkommande två perioder. Den andra perioden var spelmässigt väldigt jämn där chanser skapades hos båda lagen, men två storspelande målvakter höll sofforna nere. Täby fick en utvisning tid 08:21, men KIBF lyckades inte förvalta chansen i Powerplay. Perioden slutade med att KIBF forwarden Amanda Berggren blev utvisad för slag, vilket betydde att KIBF skulle få inleda den tredje perioden i Boxplay.

Snacket inför den tredje och avgörande perioden var riktigt laddat, detta var KIBFs match att vinna helt klart. KIBF tjejerna började period 3 med att klara av Täbys powerplay, genom ett grymt bra arbete i boxplay. Det gav laget massor av energi, och 06:21 gjorde Frida Swahn 2-2 genom en fin kontring. Om inte det var nog, i bytet efter, i ännu en fin kontring stänker SSL debutanten Sanna Eriksson upp bollen i det vänstra krysset! 3-2 var ett faktum, och det blev också ett resultat som stod sig matchen ut. Täby skapade lite halvchanser i slutet av matchen, men var aldrig riktigt nära att kvittera.

Sammanfattat en grymt bra insats av samtliga KIBF tjejer som visade upp en enorm inställning och kämparglöd matchen igenom. Stort plus till samtliga! Nu njuter vi av segern under helgen och på måndag är det back to business igen. Då väntar en ny träningsvecka inför lördagens viktiga bortafight mot nykomlingen Nacka Wallenstam, det vill ni inte missa!

Och tack för den fina uppslutningen och stödet på läktaren, vi hoppas att ni kommer igen vid nästa hemmamatch och ger oss samma goa stöd då. Motståndare i den matchen är inga mindre än Skoghalls IBK, det blir kul!

Matchenslirare: Adina Augustsson som fick en fin bukett av våran sponsor Herrhagens blommor.