Lillån
LIL

Herr: Seger hemma mot Lillån

14 november 2018 22:54

De 410 åskådarna i Colorama Arena bjöds på ett målkalas ikväll när Karlstad hemma besegrade Lillån med 9–8 (2–3, 3–2, 4–3).

De 410 åskådarna i Colorama Arena bjöds på ett målkalas ikväll när Karlstad hemma besegrade Lillån med 9–8 (2–3, 3–2, 4–3). – Det var skönt för alla och viktigt att vi vann hemma, vi ska vara som bäst på hemmaplan, säger norrmannen Kristoffer Bakke som var tillbaka efter utflykten med det norska landslaget. 24–åringen svarade för två mål och en framspelning i matchen.

Ett Lillån som varit obesegrade sedan 6 oktober ledde efter den första perioden med 2–3. Men det var Karlstad som hade öppnat upp mål–kontot redan efter 42 sekunder när Simon Sjögren hittat fram till Jesper Colling. Lillån gjorde sedan 1–1 och 1–2, Aron Ohlsson respektive Carl Harryson nätade. Tom Colling (Daniel Ed), kvitterade till 2–2 innan Carl Lejervik ordnade 2–3.

Kristoffer Bakke gånger två och Jesper Colling samt Aron Ohlsson och Daniel Hellqvist i Lillån vart målskyttar i den andra perioden där båda lagen delade på ledningen.

– Det hade suttit sig i skallen, så det var skönt att så det var skönt att göra mål, säger Kristoffer Bakke och fortsätter: – Tom Colling har ögon i nacken, väldigt bra pass från honom. Tom spelade fram Bakke till 3–3 ibörjan på mittenperioden.

Lillån tog ledningen i inledningen på den tredje perioden och hade möjlighet i fem mot fyra att utöka den. Men KIBF klarade av boxplayet och när Simon Sjögren (pass Jesper Colling) satte 6–6 inledde man en galen period i matchen. inom loppet av knappt två minuter gick Karlstad ifrån till 9–6. Oskar Thorén (William Colling), Jesper Colling (Tom Colling), Oskar Thorén (Kristoffer Bakke) ordnade mål-fyrverkeriet i Colorama Arena. Det gick inte att ta miste på glädjen.

Men Lillån hade inte givit upp och man lyckades reducera två gånger. Lukas Eldholm 15:54, 17:03 tog man time out och satsade på sex utespelare, plockade målvakten och vips hade vi 9–8 i matchen. Carl Lejervik. Men närmare kom man inte. För Karlstad var segern välbehövlig.

– Det fanns perioder i matchen när vi var dåliga och dem vara bra och tvärtom, vi hade inte direkt någon dipp som jag upplevde det från sidan, säger Erik Nilsson Allansson som skadade foten i bortamatchen mot Craftstaden och inte spelade ikväll. – Det är vänsterfoten som jag gjorde illa och det är den som jag har haft problem med under försäsongen. Imorgon så ska jag röntga den. Det gör ont om man har något på den, berättar Erik Nilsson Allansson. – Det var bra att vi gjorde nio mål.

Tvåmålsskytten Kristoffer Bakke tyckte att det var roligt att alla kedjorna levererade. – Det är bra att alla kunde leverera och inte bara förstaformationen. Det är viktigt att ta med sig till när vi möter dem bra lagen, en bra känsla, säger Kristoffer Bakke och ser fram emot Warberg på söndag borta.