Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
KAIS Mora
MORA

Mora studsade tillbaka - stark tredjeakt bakom ny seger

26 oktober 2018 21:46
SSL Dam

Efter förlusten mot ärkerivalen IKSU var KAIS Mora åter ett vinnande lag på fredagsaftonen. Dalalaget stod för en stark tredjeperiod där man rakade in sex raka fullträffar borta mot Karlstad - och är därmed fortsatt kvar i det övre skiktet av SSL-tabellen.


Resultatet:

Karlstad - KAIS Mora 3-10 (2-1, 1-3, 0-6)

Mål Karlstad: Amanda Berggren 2, Carolina Karlsson,

Mål KAIS Mora: Moa Gustafsson 3, Malin Alkelöw 2, Johanna Hultgren 2, Anna Wijk, Ellen Gunnarsson, Malin Lundquist

Rubrikerna:

– I Colorama Arena var det hemmalaget Karlstad som inledde bäst. Värmlänningarna gick upp till både 1- och 2-0 efter knappt åtta minuters spel, men med mindre än minuten kvar kunde gästande Mora reducera i spel fyra mot fem. Mittenakten var fortsatt jämn när Mora till slut vände på underläget, men i den tredje skulle gästerna från Dalarna rycka ifrån ordentligt. Vårens SM-finalist rakade in sex raka baljor, där bland annat Moa Gustafsson fullbordade sitt hattrick.

– Moa Gustafsson gjorde förvisso ett hattrick, men poängbäst i matchen blev Johanna Hultgren - forwarden stod för två mål och två assist. Lagkaptenen Anna Wijk var även hon i sedvanlig ordning med i poängprotokollet och noterades på fredagskvällen för ett mål och två målgivande passningar.

– Amanda Berggren gjorde två av Karlstads tre mål på fredagen. Forwarden är lagets bästa poängplockare och har efter sex matcher gjort sju mål och fyra assist.

– Segern för Mora innebar att laget fortsatt hakar på i det översta skiktet i SSL-tabellen. Dalalaget placerar sig på en fjärdeplats - en poäng bakom Täby. Karlstad förblir kvar på elfteplatsen med tre inspelade poäng.