Tung förlust mot Malmö

3 november 2019 14:16
SSL DAM

Det var på förhand upplagt för en jämn match mellan två lag som inlett säsongen på ett starkt sätt, och jämnt blev det i slutändan.

Det var Malmö som startade piggast och gjorde 0-1 vid tiden 02:26 i den första perioden, och det var ett Malmö som var lite hungrigare och lite hetare hela första perioden igenom. Vid slutsignalen för period 1 stod det hela 0-3 till Malmö.

Vid andra periodens start var det tydligt att det var ett mer påkopplat KIBF som stod på planen. Och energin gav också utdelning tidigt då Luize Bilinska hittade nätet efter 5 minuter in i perioden. KIBF fortsatte att trycka på framåt, men det var Malmö som gjorde matchens nästa mål på ett väldigt fint sätt där Malmös Ellenor Bengtsson Wester hittade nätet genom ett snyggt volleyskott. Trots målet fortsatte KIBF att skapa många chanser offensivt, men utan utdelning. Vid tiden 08:50 drabbades Malmö av en 2 min utvisning vilket innebar powerplayspel för KIBF.

KIBF skapade en del chanser i powerplayspelet som borde ha resulterat i mål, men istället var det Malmö som kontrade in 1-5 i boxplayspel vid tiden 10:16. Ett mycket tungt mål i detta läge av matchen. Men trots målet var det ett KIBF som aldrig gav upp och kämpade och slet för varandra i varje byte. Det gav också utdelning i slutet av period 2 då Luize Bilinska tryckte in 2-5 efter ett fint förarbete av Amanda Berggren vid tiden 18:53. KIBF skulle hinna med ytterligare ett mål innan periodvilan, vid tiden 19:43 kontrade Wilma Berggren in 3-5, och KIBF var på allvar med i matchen igen inför den sista perioden.

Inför den sista perioden var känslan bra, och det visade sig snabbt i starten den tredje perioden, då Amanda Berggren återigen hittade en fin passning till Luize Bilinska som gjorde 4-5 vid tiden 00:19. Härifrån var det KIBF som förde allt spel och var nära flera gånger att hitta kvittering. Vid tiden 03:06 åkte Sanna Eriksson ut 2 minuter för slag, vilket innebar boxplayspel för KIBF. Boxplayspelet genomfördes fläckfritt och Malmö lyckades inte skapa något farligt, men istället i bytet efter kontrade Malmö in 4-6 vid tiden 05:47.

Karlstad gjorde ett försök att hämta ikapp genom att kliva högre i pressen och dra upp tempot ännu mer, vilket gav resultat. 09:46 hittade Frida Swahn nätet bakom Malmös målvakt och ställningen var då 5-6 med ca 10 minuter kvar av matchen. Efter målet hade KIBF ett flertal målchanser som kunde ha resulterat i en kvittering, men återigen var det Malmö som drog ifrån i matchen då matchens gigant för dagen Ellen Rasmussen hittade nätet via "köksvägen". 5-7 till Malmö var ställningen då med ca 5 minuter kvar på matchklockan.

Trots baklängesmålet var det ett KIBF som verkligen kämpade för att hämta ikapp, och vid tiden 16:12 vispade Sanna Eriksson in en retur och 6-7 var ett faktum. Dom sista 4 minuterna blir en kamp mot klockan och tyvärr hann inte KIBF trycka in en kvittering trots ett antal bra målchanser. Malmö gick därmed segrande ur matchen med 7-6.

I det stora hela är det ett Karlstad IBF som gör en bra match, men som tyvärr förlorar matchen på den dåliga förstaperioden som görs. Starkt att orka hämta ikapp ett 1-5 underläge och nästan hitta kvittering i slutet, men det är tungt att spela för att jaga mål och KIBF orkade inte hela vägen fram i denna match.

Det är många delar som vi tar lärdom av ifrån denna match och som vi tar med oss till kommande matcher, framförallt dom 2 sista perioderna i matchen som är riktigt bra.

Nu väntar en ny träningsvecka innan söndagens bortamatch mot topplaget KAIS Mora. Vi kämpar vidare!