23 Mar 1 match

Förlust i sudden...

10 april 2021 15:26
Kval SSL

Karlstad IBF - Djurgården IF IBS 7-8 sd ( 2-3,3-1,2-3, 0-1 ) Playoff 2, match 2. Förlust 2. Vi gör en tillräckligt bra match för att vinna, det tror jag samtliga som såg matchen är överens om, men lik förbannat står det 2-0 i matcher till Stockholmarna.

Period 1

Precis som i första matchen gasar vi på, och tar taktpinnen direkt från start, stort bollinnehav och skapar lite små lägen direkt i inledningen, tyvärr så hittar Sebastian Gafvelin in till Patrik Schantz i höga slottet, direktavslut och 0-1 på tavlan, efter 3,23. Inte den starten vi hade behövt eller hoppats på, när dom sedan utökar till 0-2 genom Jakob Åkerlund, så är det ännu mer orättvist, även om det är bra avslut och inget för Victor i kassen att göra något åt, viktig reducering följer av Robin Lennartsson, fint framspelad av Adam Colling. Vi åker på en märklig och billig utvisning som gästerna utnyttjar, också det efter bra spel. Tom Colling gör viktiga 2-3 strax innan paus, bra tryck på klacken då, trots att de endast är 8 pers, så låter det mycket och ger killarna bra med energi.

Period 2

Bra tryck och matchenslirare Jesper Colling gör 3-3, Adam Kimström ger återigen gästerna ledningen, men sen är det vår period helt och hållet, mycket bra spel, bra rörelse och framförallt så vinner vi närkamperna i hörnen, som vi hade svårt att vinna i Stockholm, nu visar vi moral och pondus. Vi gör två mål, och har en mycket rättvis ledning, med 5-4, vi vinner skotten i perioden med 16-6, så det visar lite på hur matchbilden ser ut.

Period 3

Vi får chansen i pp tidigt i perioden, återigen en tveksam utvisning även om jag såklart tackar och tar emot, men att ta en 2 min för felaktigt avstånd nere i hörnet, kan jag tycka är fel i en playoffmatch, men som sagt inget gnäll tyvärr så lyckas vi inte i pp denna gång, men vi skapar bra med lägen och spelar bra, Patrik Schantz gör sitt 2 mål för dagen, efter en liten dipp i vårt spel. Efter 10 min blir det lite gruff vid vårt bås vilket resulterar i att backgiganten Jesper Johansson och Sebastian Gafvelin ramlar över sargen och hamnar i vårt bås, tumult uppstår och lite småtjafs naturligtvis, som sig bör i dessa situationer, men när röken lagt sig och domarna ska fatt beslut kring denna händelse, så går det riktigt fel, då JJ åker ut på 2+2 min, medans Gafvelin som drog igång det hela straffas med 2 min, i mitt tycke ett helt obegripligt beslut ? Kan inte förstå hur det kunde bli så, och naturligtvis blir vi återigen straffade i deras pp, något som Dif verkligen är duktiga i, bra spel återigen. Men grabbarna samlar ihop sig, och visar prov på bra moral och vi vänder återigen matchen efter nya mål av Adam och Jesper Colling, dramatiska minuter i slutskedet, där båda lagen har bra lägen för mål, men det står sig till 1.30 kvar och återigen bra spel i numerärt överläge. Matchen till, sudden som vi äger totalt gästerna är trötta och ett vinstmål hänger i luften, tyvärr slänger Patrik Schantz iväg ett skott på chans ( passning ? ) som oturligt letar sig in i mål, sjukt orättvist, men ett mål som bara skyttekungar gör...

Vill ändå berömma killarna, vi gör en riktigt bra insats. Stolt över moralen i laget, och är helt övertygad om att vi kan vända på detta. Ny fight på Söndag.

Stort tack till klacken, härlig stämning.

Målen : Jesper Colling 2, Adam Colling, Tom Colling, Johan Palmqvist, Simon Sjögren och Robin Lennartsson 1 mål vardera.